Stekt lax med fetaost och pesto

lax med fetaost

Dagens enkla middagstips kommer här:

Nämligen stekt lax med fetaost och pesto. Klart på bara några minuter. Servera pasta, potatis, ris eller sallad till. En sån där perfekt middag att ta till när tiden eller orken till någon vidare matlagning inte riktigt finns där. Och det händer ju. Både nu och då..lax med fetaost

Kombinationen lax+pesto+fetaost är en favorit sedan länge. Ofta brukar jag göra detta i ugnen. Men, det blir faktiskt godare att steka laxen tycker jag. Så det kan jag verkligen rekommendera.

Här hemma tuffar renoveringen/utbyggnaden på och snart, snart börjar vi se slutet. Rörmokaren är här idag och ser till att vattnet till tvättstugan börjar bli klart. Jag hoppas elektrikern kommer i morgon och så har vi det lilla jobbet kvar att måla två rum. Men det tar sig. Snart så.

lax med fetaost

Stekt lax med pesto och fetaost 4 port:

4 bitar lax
olja att steka i
salt
citron
ca 50 g pesto
150 g fetaost
tomater

Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i laxen och låt den få en fin stekyta. Vänd laxen och sänk värmen något, salta och pressa över citron. Bred över ett lager pesto på varje bit lax. Lägg i tomaterna runt om laxen och smula över fetaost (spar lite och ha på senare).
Stek på medelvärme tills laxen är klar.

Ha upp på tallrik och ha över de stekta tomaterna. Ha gärna på lite mer av fetaosten. Servera till pasta, potatis eller en grön sallad.

 

Middagen klar på betydligt mycket mindre än 30 minuter. Gott och enkelt, mer än så begär inte jag ☺️

 

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
padrones

Nästa inlägg

Kalljäst ciabatta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x