Äppelmos i Crock Pot

äppelmos, apple butter, applesauce

Jag vet inte hur det är hos er. Men hos oss har vi mer äpplen än någonsin i år. Helt galet. Hur jag än jobbar hinner jag inte ta reda på allt. Men en omgång äppelmos i Crock Pot blev det i veckan. Den klarar sig själv där och kräver inte så mycket. Sånt gillar jag.äppelmos, apple butter, applesauce

Att göra en omgång äppelmos i Crock Pot skiljer sig inte nämnvärt från att göra en omgång äppelmos på spisen. Förutom att moset tillagas på låg värme under längre tid vilket nästan ger ett karamelliserat äppelmos som blir fantastiskt gott. Jag mosar mitt grovt, så det inte blir en slät puré. Det är allra godast tycker jag.

äppelmos, apple butter, applesauce

Äppekmoset kan du smaksätta med vad du vill-
låt en kanelstång eller två sjuda med äpplena. Eller lite vanilj eller ingefära. En liten skvätt whisky kan du slå i.
Eller så låter du moset vara helt naturellt och bara smaka äpple.

Moset blir inte ljust och gult, utan får en mer bärnstensfärg. Så vackert!
äppelmos, apple butter, applesauce

Du kan tillsätta socker för att göra moset sötare. Men jag tycker det är allra godast precis som det är. Skulle jag sockra det, då skulle jag söta med ljust muscovadosocker eller brun farin. Som redan har en lite kolaton i sig.

Jag plockade en 10 L hink med äpplen. Det blev lagom till min Crock Pot. Men du kan såklart ta mindre, eller mer om du vill göra fler omgångar.

Äppelmos i Crock Pot:

ca 10 L äpple
1 dl vatten
ev kanel, vanilj eller ingefära

Skala och kärna ur äpplena. Skär dom i rätt grova bitar.
Lägg i din Crock Pot och slå på lite vatten. Lägg i ev smaksättning och sötning. Sätt på locket och ställ in din Crock Pot på låg och 4 timmar. Rör om efter ca 2 timmar.
När äpplena ångats sönder helt mosar jag dom försiktigt. För mig gör det inget om det är lite bitar kvar, vill du ha det helt slätt kan du passera moset genom en finmaskig sil.

Ha upp på väl rengjorda burkar och förvara i kylen. Gott på gröten!

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
skinksås, vardagsmat, snabbmat, pastasås

Nästa inlägg

Pasta med skinksås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x