Krämig pannacotta med äpple

pannacotta, äppelpannacotta, pannacotta med äpple, höstpannacottaPannacotta. Kan det vara den bästa desserten någonsin kanske?
Jag tror faktiskt det. Enkelt som tusan, går att förbereda i god tid och att variera i det oändliga. Dagens variant: krämig pannacotta med äpple. Men det har även smugit sig in lite fikon och granatäpple, för det råkade jag ha hemma.pannacotta, äppelpannacotta, pannacotta med äpple, höstpannacotta

Äpplena och fikonen har jag stekt i smör tillsammans med lite kryddor. Kanel, ingefära och kardemumma. Så gott så här på hösten. Det räcker såklart att bara steka på äpplen. Men jag gillar de olika kontrasterna som blir av äpple, fikon och granatäpple.

Själva pannacottan har jag smaksatt med mitt favoritte. Nämligen ett te med smak av kanel, cikoriarot, johannesört, ingefära och kryddnejlika. Jag brukar köpa teet hos Systrarna Grene, men såg att det fanns att köpa även här.

Men det går såklart bra med ett annat gott kanel-te eller ta ett par tsk pepparkakskrydda.pannacotta, äppelpannacotta, pannacotta med äpple, höstpannacotta

Här skiner solen från en isande blå oktoberhimel. I morgon kommer ÄNTLIGEN rörmokaren och gör klart det sista så vi kan slå på värmen i hela huset. När det är minusgrader om nätterna känns det att vi inte har värme överallt 😅 pannacotta, äppelpannacotta, pannacotta med äpple, höstpannacotta

Jag använder alltid gelésocker multi när jag gör pannacotta. Det blir lika bra varje gång. Perfekt konsistens!

Krämig pannacotta med äpple:

5 dl vispgrädde
1 tepåse med kanelsmak eller 1 1/2 tsk pepparkakskrydda
1 dl gelésocker multi

2 äpplen
2 färska fikon
smör att steka i
1 tsk pepparkakskrydda
granatäpple

Häll upp grädde i en kastrull och ha i pepparkakskryddorna. Tillsätt gelésocker multi under omrörning. Låt koka upp och koka i 1/2 minut. Ha upp i glas och ställ kallt.

ELLER:
Häll upp grädde i en kastrull, lägg i tepåsen och låt koka upp. Stäng av värmen och låt grädden stå och dra tillsammans med tepåsen i cirka 30 minuter.
Tag ur tepåsen. Värm upp grädden och tillsätt gelésocker multi under omrörning. Låt koka upp och koka i 1/2 minut. Ha upp i glas och ställ kallt.

Tärna äpple och fikon i bitar. Stek i smör tills äpplet mjuknat. Krydda med pepparkakskrydda.
Låt svalna. Toppa varje glas pannacotta med stekt äpple och fikon. Strö sist över granatäpplekärnor.

Höstigt, mjukt och fantastiskt gott!

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
gulasch, gryta, middag, mat

Nästa inlägg

Höstens godaste gulasch

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x