ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED TORMEK

TORMEK knivslip och världens bästa köttbullar

/

I samarbete med Tormek

Jag har en bekännelse att göra:
Mina knivar är de slöaste i mellansverige. Jag skojar inte. När då ett företag som TORMEK hör av sig och säger att dom har en produkt dom tror kan intressera mig känner jag att ni anar inte hur rätt ni har.

Så här ser den ut, min nya bästis i köket! Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener. Den första riktiga knivslipen för hemmakocken.

Med en enkel knapptryckning slår man på den förvånansvärt tysta knivslipen. Och sen är det bara att sätta igång.

Eller, först skulle jag rekommendera dig att läsa det medföljande instruktionshäftet och kolla in den väldigt enkla instruktionsvideon ni hittar här.

Väldigt kortfattat så har du 4 saker att göra:

  • ställ in vinkeln du vill ha på eggen.
  • slå på knivslipen med kappen
  • för in kniven i styrningen som ni ser på bilden ovan, och för sedan kniven ner mot diamantslipskivan med ett lätt tryck. För kniven fram och tillbaka flera gånger, tills ett råegg har skapats Vänd på kniven och upprepa så att båda sidorna blir slipade.
  • Bryn sedan kniven mot brynskivan roterande BORT IFRÅN DIG.KLART!

Sen är det bara att sätta igång att hacka och skära! Kanske var det löken, men kanske var det även någon liten lyckotår som rullade ned för min kind första gången jag använde mina nyslipade knivar.

Jag gjorde det ultimata testet här hemma när alla knivar var slipade.
Som ni vet har vi ett barn med svår allergi mot lökbitar som syns.
Med en supervass kniv skar jag enkelt ner lök i minimala bitar och hade i mina köttbullar.
Till middagen utbrast Isac utan:
Jag ÄLSKAR köttbullar utan lök i.

Själv kände jag en inre frid och en total lycka över vad mina vassa knivar kunde åstadkomma.
För det finns inget värre än att försöka hacka lök fint med en slö kniv!
Jo, kanske barn som sen vägrar äta för att dom ser lökbitarna…

Linnéas bästa köttbullar:

1 kg nötfärs
2 dl mjölk
1 dl havregryn
1 stor gul lök
2 msk grovkornig senap
1 msk oxfond
salt

Blanda mjölk och havregryn i en skål. Låt stå och svälla i minst 20 minuter. Gärna längre så havregrynen blir helt mjuka.
Skala och finhacka lök med en vass kniv. Stek på medelvärme i lite smör tills löken är helt mjuk.


Blanda samman de svällda havregrynen med stekt lök och köttfärs. Smaksätt med senap, oxfond och salt.

Skölj händerna i kallt vatten och forma sedan färsen till bollar. Skölj händerna då och då i kallvatten så är det enklare att göra fina små bollar. Lägg ut på en plåt och stek i ugnen på 225°C i cirka  ca 7-9 minuter. Låt sedan köttbullarna får fin yta genom att steka dom i lite smör i en stekpanna.

Kände du också hur enkelt ditt liv skulle bli med lite vassare knivar i lådan?
Beställ hem en snygg och ruskigt bra knivslip du med. Du hittar Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener här bland annat.

Ni vill jag höra, brukar du vara duktig att ta han om och slipa dina knivar hemma?

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00