ANNONS
Integritet på Tailsweep

Korvbrödssemla

/

För varje år som går är det kul att hitta på nya varianter av semlor.
Favoriten så här långt är nog semmelpajen. Så gott! Men är du sugen på något som faktiskt lite mer liknar en semla. Men verkligen inte orkar baka semlor själv, ja då slår jag ett slag för korvbrödssemlan!

Jag skulle vilja påstå att valet av korvbröd gör hela skillnaden. Jag köpte ett lite lyxigare korvbröd och ja- det blev godare än de små klassiska som följer med på varje korvgrillning.

Ett fluffigt korvbröd, kardemumma, mandelmassa, grädde och florsocker. Allt du behöver för att lite snabbt slänga ihop en korvbrödssemla. Godast är de såklart att göra och sedan ätas på direkten.

Jag gör en klassisk fyllning till semlor. Med riven mandelmassa som blandas ut med lite ovispad grädde. Detta spritsar jag ut i korvbrödet. Jag har sett recept där mandelmassan ska formas till en korv. Men det känns som det blir för mastigt med mandelmassan då. Den ska vara fluffig och inte så kompakt tycker jag.

Korvbrödssemlan. En perfekt variant på semla när du vill äta något gott som går ruskigt snabbt att fixa!

KORVBRÖDSSEMLA:

4 st korvbröd av bättre sort
kardemumma
100 g mandelmassa
2 msk ovispad grädde
3 dl vispgrädde
flrosocker

Pudra nymortlad eller malen kardemumma i korvbröden.
Riv mandelmassan fint och blanda med ovispad grädde till en krämig massa. Fyll en spritspåse med mandelmassan och spritsa ut i de 4 korvbröden.
Vispa grädden fluffig och spritsa ut den över mandelmassan. Pudra över florsocker. Servera direkt!

Bästa genvägen till en semla!

0

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00