Strawberry aperol spritz

aperol, drink, drinkar, sommardrink, aperoldrink, drink med aperol, jordgubbsdrink

Men vänner, alltså vilket sommarväder det bjuds på så här i början på maj. Det känns som sommarlov utbrast Axel när han nyss kom hem från skolan. Och vädret ser ut att hålla i sig precis hela helgen. UNDERBART. Vad som är ännu mer underbar, det är mitt recept på strawberry aperol spritz. Blir det somrigare än så här? Jag tror inte det!aperol, drink, drinkar, sommardrink, aperoldrink, drink med aperol, jordgubbsdrink

Aperol spritz hade ju sin storhetstid för något år sedan. Vi var bjuda på bröllopsfest i Stockolm, det var augusti, vi hade dagen innan kommit hem från vår bröllopsresa till Kroatien. Solen sken från en klarblå himmel, alla var uppklädda, brunbräna och gick med varsitt glas aperol spritz i handen. Som liksom aldrig tog slut. Hur mycket man än försökte, så var glaset ständigt välfyllt. Efter den festen har just denna drink fått vara på paus hos mig. Men inte nu längre!

Alltså strawberry aperol spritz, gissa hur gott det här är?
aperol, drink, drinkar, sommardrink, aperoldrink, drink med aperol, jordgubbsdrink

Vill man hålla riktigt länge kan det vara klokt att byta ut bubblet mot något annat mousserande med lite lägre alkoholhalt.  Jag gillar den här cidern från Somersby. Den finns både på systembolaget och som en helt alkoholfri variant på mataffären. Den finns alltid hemma i kylen så här under sommaren! Och funkar utmärkt att använda i denna drink. Men, det gör man ju såklart precis som man vill med.

Strawberry Aperol Spritz 2 glas:

jordgubbar
is
2 dl Aperol
Prosecco eller en god cider
sodavatten
apelsinskivor

Mosa jordgubbarna lätt och fördela i två glas. Ha på is, aperol och fyll upp med prosecco eller cider. Avsluta sodavatten och ett par skivor apelsin i varje glas.

En perfekt drink att njuta av så här i försommarvärmen!

 

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
smördegspaj, rabarberpaj, paj, mors dag, dessert till mors dag

Nästa inlägg

5 recept med jordgubbar och rabarber

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x