5 recept med jordgubbar och rabarber

smördegspaj, rabarberpaj, paj, mors dag, dessert till mors dagEfter en rekordkall och kort vår verkar sommaren ha kommit med buller och bång så här i början på maj. Axel kom nöjt hem igår och konstaterade att det ligger 16 skoldagar framför dom. Sen väntar sommarlovet. Så befängt och orimligt. Tills tag räknade dagarna och insåg att pojken som  vanligt har rätt.. Och är det 16 skoldagar kvar till sommarlovet, ja då kan jag upplysa er om att det bara är 9 skoldagar kvar till mors dag. Med andra ord hög tid att fundera ut något smarrigt att bjuda lilla mamma på. Därför har jag idag satt ihop 5 recept med jordgubbar och rabarber att baka till mors dag. Låt dig väl inspireras.

Först ut är min snabba rabarber och jordgubbspaj som gick viral förra veckan. Så många som sparat ner den inför framtiden. På Instagram hittar ni en liten video hur den görs. Och här hittar ni receptet.

 

rabarmuffins, muffins, rabarber, havregryn

Mina, vid det här laget väldigt uppskattade rabarbermuffins med smul är ett måste att baka så här års. Fyll med rabarber och jordgubbar, servera precis som dom är eller till lite vaniljglass eller vaniljsås. MUMS!

 

Pannacotta med rabarber och vit chokladPannacotta med jordgubbar, rabarber och vit choklad. Hur gott låter inte det!? Jag älskar hur enkelt det är att göra så här snygga desserter, hur man får till mönstret och själva receptet hittar ni länk till här.

 

Tiramisu med jordgubbar och chokladTiramisu med choklad och jordgubbar. Det här vill du inte missa. Vilken ljuvlig avslutning på en försommarmiddag! Här har jag gjort den i portionsform, men det går såklart bra att göra i em stor form också.
Flädermarinerade jordgubbarFlädermarinerade jordgubbar. Är du på jakt efter något riktigt, riktigt enkelt men makalöst gott, då har jag receptet för dig! En kär favorit som hängt med länge nu. Men blir precis lika god varje gång!

Hur ser det ut hos er, är det ni som bjuder mamma på något gott eller är det mamma som får stå för fikat?

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
tacopaj, paj, tacopaj i matlåda, matlåda,

Nästa inlägg

Tacopaj i portionsform

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x