5 recept med jordgubbar och rabarber

Efter en rekordkall och kort vår verkar sommaren ha kommit med buller och bång så här i början på maj. Axel kom nöjt hem igår och konstaterade att det ligger 16 skoldagar framför dom. Sen väntar sommarlovet. Så befängt och orimligt. Tills tag räknade dagarna och insåg att pojken som  vanligt har rätt.. Och är det 16 skoldagar kvar till sommarlovet, ja då kan jag upplysa er om att det bara är 9 skoldagar kvar till mors dag. Med andra ord hög tid att fundera ut något smarrigt att bjuda lilla mamma på. Därför har jag idag satt ihop 5 recept med jordgubbar och rabarber att baka till mors dag. Låt dig väl inspireras.

Först ut är min snabba rabarber och jordgubbspaj som gick viral förra veckan. Så många som sparat ner den inför framtiden. På Instagram hittar ni en liten video hur den görs. Och här hittar ni receptet.

Mina, vid det här laget väldigt uppskattade rabarbermuffins med smul är ett måste att baka så här års. Fyll med rabarber och jordgubbar, servera precis som dom är eller till lite vaniljglass eller vaniljsås. MUMS!

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Pannacotta med jordgubbar, rabarber och vit choklad. Hur gott låter inte det!? Jag älskar hur enkelt det är att göra så här snygga desserter, hur man får till mönstret och själva receptet hittar ni länk till här.

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Tiramisu med choklad och jordgubbar. Det här vill du inte missa. Vilken ljuvlig avslutning på en försommarmiddag! Här har jag gjort den i portionsform, men det går såklart bra att göra i em stor form också.

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Flädermarinerade jordgubbar. Är du på jakt efter något riktigt, riktigt enkelt men makalöst gott, då har jag receptet för dig! En kär favorit som hängt med länge nu. Men blir precis lika god varje gång!

Hur ser det ut hos er, är det ni som bjuder mamma på något gott eller är det mamma som får stå för fikat?

0
9

Tacopaj i portionsform

En idé jag funderat på ett tag. Att göra tacopaj i portionsform. Hur svårt kan det vara? Väldigt enkelt visade det sig!

Med ett gäng matlådor i glas och tortillabröd till botten blev det bästa utflyktsmaten. De här kommer lagas till sommarens utflykter, få följa med på fotbollsmatcher och till stranden.

Hur mycket har inte dessa snygga matlådor i glas revolutionerat livet? Snygga att servera sås/grönsaker ur, samtidigt som du enkelt bara sätter på locket och förvarar resterna i kylen.

För att inte tala om att du faktiskt kan laga mat direkt i matlådorna. Jag som starkt ogillar det här med disk tycker det är en sån smart och fiffig grej. Jag har de här runda matlådorna i två olika storlekar. De mindre blev en perfekt portion för mig och barnen. Medan Sebastian fick en stor matlåda.

Photographer: Linnea Seidel

Här kan du verkligen låta kylskåp och fantasi sätta vara det som sätter gränserna. Ös på med bönor, majs, paprika eller vad du vill i köttfärsen. Ta det ni gillar eller har hemma.

Jag gjorde det väldigt basic. Tortillabröd, köttfärs, salsa, crème fraîche, tomater och ost. Det som råkade finnas hemma just idag helt enkelt.
Serverade med en stor sallad på sidan om och tortillachips.

Tacopaj i portionsform, 6 st små:

800 g nötfärs
2 påsar tacokrydda
6 st små, mjuka tortillabröd
1 burk salsa
3 dl crème fraîche
små tomater
riven ost

Bryn nötfärsen i en stekpanna, tillsätt krydda och vätska enligt påsen. Stek tills all vätska dunstat bort.


Fördela ett tortillabröd i varje ugnsfast glasform. Fördela köttfärsen i matlådorna. Toppa varje form med salsa, crème fraîche, delade små tomater och riven ost. Gratinera i 225°C varm ugn i cirka 15 minuter eller tills osten smält.

Servera med en stor sallad och tortillachips.

Och som sagt, välj att ha i majs, bönor, grönsaker mm redan från början i köttfärsen. Då slipper du släpa med dig mer på utflykten, fotbollsmatchen eller till stranden.

2
19

Veckans mat- 5 recept på vardagsmat

Veckans mat- 5 recept på vardagsmat. För visst behöver man lite hjälp på traven med vardagsmaten ibland? Det behöver iallafall jag. Då är det en riktig räddare i nöden att göra en planering över veckans middagar.

Först ut är klassisk cevapcici. Så himla gott! Förbered köttfärsen kvällen innan, då går detta supersnabbt att svänga ihop till middag!

Stuvade makaroner med falukorv. Vilken klassiker ändå va? Och här hemma jublar alltid hela familjen när detta står på menyn. Variera gärna falukorven mot kycklingkorv eller vegokorv ibland!

I tider med skenande matpriser kan det vara bra att fokusera på att laga någon lite billigare måltid per vecka. Som grönsakssoppa. Perfekt att laga om man råkar hitta på rotfrukter till extrapris på mataffären. Här har jag gjort soppan lite extra krämig och god.

Barnen har önskat fiskburgare här i veckan. För det brukar dom äta i skolan och det ÄR SÅ GOTT! Men här gäller det att undersöka noga. Hur ser fiskburgarna ut? Vad smakar dom? Hur är dom på utsidan?

Förr gjorde jag ofta fiskburgare, men det har jag tydligen slutat med. Jag kommer i veckan utgå från detta recept, och sedan ändra om lite utefter hur barnen beskrivit det dom får i skolan. Önska mig lycka till 😅

Supersnabb kycklinggryta. Ja tack! En räddare i nöden då den inte ens tar 30 minuter att få färdig. Smakar finfint i matlåda också. Mer än så kan jag inte begära av en middag.

Vad äter ni till middag i veckan?

0
10