Snabb pasta med burrata

pasta, burrata, pasta med pastasås

Idag bjuder jag på den enklaste av pastarätter du kan tänka dig. Ja om du inte tänker på rätten som jag åt under i princip hela min ungdom: spagetti med ketchup och riven ost. DET är nog den enklaste av alla pastarätter. Men man kan väl säga att det här är en lite lyxigare variant av den.pasta, burrata, pasta med pastasås

Pastan är densamme. Men istället för ketchup har jag rostat tomater med vitlök, olja och balsamvinäger  i ugnen. När tomaterna mjuknat blandar man i massor av basilika. Och istället för den där rivna osten min ungdomspastarätt toppades med har jag här använt burrata.pasta, burrata, pasta med pastasås

Tack och hej, leverpastej så gott!

På ICA hittade jag burrata för 12 kr förpackningen förra veckan. Så jag kunde verkligen inte låta bli att köpa på mig ett gäng. Har du inte tillgång till burrata funkar det såklart även bra med mozzarella.

Ett av de enklare recepten du kan laga i sommar. Du kommer inte att ångra dig!

 

Snabblagad pasta med burrata 4 port:

3 msk olivolja
1/2 dl balsamvinäger
3 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
6 st stora kvisttomater
färsk basilika
4 port pasta
2 fp burrata

Ringla ut olja och balsamvinäger i en ugnsfast form.
Finhacka vitlök och ha i den tillsammans med salt och peppar.
Hacka tomaterna grovt och blanda runt dom i den ugnsfasta formen.
Rosta i 225°C i cirka 15 minuter eller tills de är helt mjuka. Hacka basilika och blanda ner i de ugnsbakade tomaterna. Smaka av med lite mer balsamvinäger, salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Men häll inte av vattnet när den kokat klart. Utan ös över pastan från kastrullen direkt ner i såsen.
Blanda väl. Ha upp på ett stort fat och toppa med burrata.

Ska du göra något som känns vällagat men ändå går fort och känns lite lyxigt, då är det här receptet för dig! Väl värt att testa i sommar.

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pasta, pastagratäng, middag, vardagsmat

Nästa inlägg

5 populära kycklingrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x