5 populära kycklingrecept

Kyckling är alltid ett säkert kort att plocka fram. Idag har jag tagit 5 populära kycklingrecept här från Linnéas Skafferi och delar med mig av. Låt er väl inspireras:

En krämig pastagratäng med senap och soltorkad tomat. Enkelt att göra och fantastiskt god!

Tiden på året är här när en smörgås känns helt perfekt att äta till lunch.  Här hittar ni min grillade smörgås med kycklingröra. En kycklingröra som INTE smakar curry. Perfekt att göra iordning och ha i kylen för veckans alla snabba måltider!

Kyckling satay med jordnötssås. Min favorit när jag beställer hem mat. Men insåg att det faktiskt är riktigt enkelt att fixa helt själv. Jag är ju en storälskare av jordnötssmör. Så den här rättan passar mig perfekt!

Är du ute efter ett basic recept på lime och kokoskyckling? Då kan du sluta leta nu! Här är en bra grund att utgå ifrån. Ha i de grönsaker du råkar ha hemma. Servera med nudlar, ris eller vad du gillar bäst.

Den dagen jag upptäckte styckdetaljen kycklingsteak var en lycklig dag! Tänk så gott det är. Perfekt att steka eller grilla. Får fin yta tack vare att skinnet är kvar och köttet blir så saftigt. Med en enkel marinad så har du en lättlagad och god middag på bordet på ett litet kick! Saftig kycklingsteak med citron och ost, receptet hittar du här!

Har du något favoritrecept när det kommer till kyckling?

0
13

Sega och mjuka dumlekakor i långpanna

Ska du bara baka en sak till helgen, baka dessa! Sega och mjuka dumlekakor i långpanna. Som en hybrid av den klassiska dumlekakan med noblessen på och dumlesnittar. Kakorna bakas enkelt ut i en långpanna. Dom tinar fort och är därför perfekta att förvara i frysen och ta fram till sommarens alla fikastunder.

Receptet är inte nytt. Nej första gången det publicerades här på Linnéas Skafferi var visst redan 2017😅 Men receptet behövde lite nya bilder och förtjänar verkligen att komma fram i ljuset igen!

Inte heller denna gång hade jag klassisk noblesse hemma. Så jag tog annan choklad bara. Och det går ju bra det med. Även om jag föredrar nobless bäst om man får välja.

Ikväll är det djurens kväll på Isacs skola. Så då får ett gäng av dessa följa med till fikat vi tar med tänkte jag. MUMS!

Mjuka och sega dumlekakor i långpanna:
300 g smör
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
3 msk sirap
7 1/2 dl vetemjöl
2 nypor flingsalt
1 påse Dumle
1 ask Noblesse

Blanda smör och socker mjukt, tillsätt sirap och vanilj. Blanda samman bakpulver, vetemjöl och salt, ha i det. Blanda snabbt ihop till en deg. Klä en långpanna cirka 35×25 centimeter med bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen i ett jämnt lager. Dela varje dumlekola på mitten och fördela över kakan.
Lägg ut alla noblessebitar över. Grädda i 180°C i cirka 15 minuter eller tills kakan börjat få fin färg. Skär den fortfarande lite varma kakan i rutor.


Perfekt att baka och bjuda vänner, familj eller kollegor på.

Kakorna lägger jag i en burk med tätslutande lock och skjutsar in i frysen. Annars kommer det inte bara en kaksmula kvar av dom till helgen här hemma. Det kan jag lova.

0
12

Krämig kikärtsstroganoff

Alltså kompisar. Det här måste ni testa. Krämigt, lättlagat och så makalöst gott! Jag vet inte om kikärtsstroganoff är rätt benämning på rätten. Kanske är det bara en helt vanlig kikärtsgryta? Men jag använde många av de ingredienser jag i vanliga fall använder till just en stroganoff, så kanske får den heta det ändå?

Jag gillar verkligen lättsam och enkel mat. Sjukt gott i matlåda är det dessutom. Ät som den är med något gryn. Extra gott med lite libabröd till!

Kikärtsstroganoff 4 port:

2 fp (ca 450 g) kikärtor
2 msk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 burk (120g) soltorkade tomater
2 tsk dijonsenap
3 dl valfri grädde (jag använde havregrädde, men vispgrädde och matlagningsgrädde går också bra)
färsk persilja
ca 1 tsk citron
salt & svartpeppar

Häll av kikärtorna och blanda med lökpulver och paprikapulver. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och finhacka tomaterna. Stek kikärtor, kryddor och soltorkade tomater i en stekpanna under ett par minuter. Tillsätt dijonsenap och grädde. Låt allt koka upp och småputtra några minuter tills såsen tjocknar något.
Tillsätt färsk persilja och smaka sedan av med citron, salt och peppar.

Servera med valfria gryn/ris, en sallad och libabröd. Snabblagad vardagsmat när den är som allra bäst!

0
16