Bondkakor med pistage och citron

pistagekakor, småkakor, fika, baka, småkakor

Söta små bondkakor, med smak av pistage och citron.

Här om veckan blev jag så rysligt sugen på att baka någon god liten småkaka. Efter att ha inventerat skafferiet insåg jag att det fanns en påse med skalade pistagenötter. Och då slog det mig att visst borde man kunna baka bondkakor på pistagenötter istället för mandlar?
Kanske vill dessa pistagenötter ha någon härlig smakkompis med sig i kakan? Vad passar bättre än pistage, citron och lite flingsalt tänkte jag?
Sagt och gjort. En omgång bondkakor med pistage och citron bakades!
pistagekakor, småkakor, fika, baka, småkakor

Kanske får man inte kalla dom bondkakor då? Är dom en pistagekaka med citron? En italiensk bondkaka? Eller vad får dom heta? Högst oklart känner jag. Men beskriver jag dom som bondkakor med pistage och citron, ja då förstår ni vilken slags kaka jag har bakat.

Jag frös in hälften och resten åkte ner i kakburken. De smakar faktiskt allra bäst lite sådär halvfrusna tycker jag. Underbara till en kopp kaffe.pistagekakor, småkakor, fika, baka, småkakor

Här fortsätter högsommarvärmen att trycka på utanför fönstret. Så även idag blir det en dag vid sjön. Min plan var att juni nog blir som juni brukar vara mest. Lite kylig, kanske en del regn. Vilket innebär att jag kan försöka jobba halvdagar även fast barnen är hemma och har sommarlov. Men i denna värme orkar jag inte jobba och allt barnen vill är att bada. Så det blir att gå upp tidiga morgnar och jobba på sena kvällar för att få dagarna fria. Nu LÄNGTAR jag efter semester i varje lite cell av min kropp! Men först ska en del jobb göras klart. Sen så, då ska jag allt ta sovmorgon!!

Bondkakor med pistage och citron:

200 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
ca 50 g hackade pistagenötter
skal från 1 ekologisk citron

Blanda smör, socker och sirap väl. Rör ihop vetemjöl och bikarbonat. Blanda i det tillsammans med de hackade pistagenötterna och skalet från 1 citron.
Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Överarbeta inte.
Forma till en eller två långa, rullar och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
Tag sedan fram och skär i skivor med en vass kniv. Baka i 200°C i cirka 7 minuter.

25
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
Barbro
1 år sedan

Spännande kombination så det måste jag testa.

gurksås, gurksallad, yughurt

Nästa inlägg

Fräsch gurksallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x