Fräsch gurksallad

gurksås, gurksallad, yughurt

Ett fräscht tillbehör i sommar, det är min gurksallad. Som en hybrid mellan tzatziki, yoghurtsås och potatissallad kanske? Supetgott till fisk, en bit kött eller till en matig sallad.

Enkel att göra och otroligt god.
Gurkorna har under hela vintern varit orimligt dyra, precis som paprikan. Men nu är de äntligen i säsong och vi kan producera massor av svenska gurkor. Vilket pressar ner priserna asevärt. Idag köpte jag två gurkor för mindre än vad en gurka kostade för någon månad sedan.gurksås, gurksallad, yughurt

Här hemma håller jag tummar och tår för att mina gurkplantor ska ge gurkor sommaren lång. De har klarat alla halvkyliga nätter, men idag var jag tvungen att täcka dom då det är 30 grader varmt och solen lyser så starkt.

Du kan piffa din gurksallad med tunt skivade rädisor eller rödlök om du gillar det.

Gurksallad: 
2 gurkor
2 kvistar färsk dill
4 dl naturell yoghurt
1/2 dl majonnäs
saft från 1/2 citron
2 tsk lökpulver
örtsalt
svartpeppar

Skär gurkorna i bitar. Finhacka dillen. Lägg i en skål och blanda över yoghurt, majonnäs, citron, lökpulver, örtsalt och svartpeppar. Rör om väl och låt stå svalt i minst 30 minuter.

Jag älskar att använda naturell yoghurt i kalla såser och sallader. Men är det crème fraîche som får ditt hjärta att banka- använd det istället! Majonnäs är inget jag håller speciellt kärt. Men det gör en sån otrolig skillnad i såser som denna. Så hoppa inte över den.

21
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
Barbro
11 månader sedan

Har alla ingredienser hemma så det blir att göra detta imorgon.

Overnight oats, frukost, sommarfrukost

Nästa inlägg

Overnight oats

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x