Frozen yoghurt cheesecake bites

Frozen yoghurt cheesecake bites

Försommaren brakade in precis lagom till den sista snön försvann och nu känns det liksom helt orimligt att jag inte ens hunnit plocka undan tjocka vantar och mössor i hallen än. Känslan av att det snart ska bli sommarlov brukar kännas helt orimlig, men med en väderprognos som viskar om 27 grader till helgen känns det nästan långt till lovet nu.

Lagom till de tidiga, varma sommarvindarna tänkte jag passa på att tipsa på om dessa godingar. Frozen yoghurt cheesecake bites. Yoghurt, färskost och bär som toppas med lite vit choklad och digestivekex. Vill du kan du såklart doppa hela biten i choklad, så den blir helt täckt.

Själv tycker jag det blir lite sött. Men nästa gång ska jag absolut sätta i en glasspinne, då blir dom enklare att äta gissar jag.

Här kan du smaksätta med det du gillar bäst. Jag hade hallon i frysen så tog det. Men går såklart bra med vilken frukt som helst! Och i sommar kommer jag garanterat göra dessa med färsk frukt istället!

Frozen yoghurt cheesecake bites 10 större eller 16 mindre:

100 g färskost
200 g grekisk yoghurt
1 tsk honung
ca 3 dl bär

vit choklad
digestivekex

Blanda samman färskost, grekisk yoghurt och honung. Ha i bären och rör tills allt blandats väl.
Klä en plåt (som går in i din frys!) med bakplåtspapper. Klicka ut smeten i önskad storlek. Jag tog skeden och formade till mina något.

Smält choklad och ringla över, strö sen krossade digestivekex på toppen och frys in i ett par timmar.
Eller– ställ in yoghurtbitarna i frysen och låt de frysa helt. Smält choklad och doppa de frysta yoghurtbitarna i chokladen. Toppa med krossade digestivekex.
Frys in igen.

Äts med fördel direkt ur frysen som ett gott och fint alternativ till sommarens alla glassar!

Är du mer glassugen kan jag rekommendera att göra hemgjorda glassbåtar!

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Recept på hemgjord vaniljvisp

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x