Recept på hemgjord vaniljvisp

Recept på hemgjord vaniljvisp

Vem har ätit årets första rabarberpaj än?

Ja ni är rätt många kan jag gissa. Och vi har hela härliga sommaren framför oss som bjuder på paj i alla dess former! Men till pajen, oavsett om det är äppelpaj, blåbärspaj eller rabarberpaj är det gott att ha något till. Som vaniljvisp. Och ibland är man lite trött och tar en på tetra från mataffären och känner sig helt nöjd med det.
Men oftast gör jag egen. För det är så jäkla gott och väldigt enkelt!

En handfull ingredienser och en elvisp är allt som behövs.

Receptet på hemgjord vaniljvisp är enkelt. Och blir fluffigt och krämigt. Jag brukar göra den och servera direkt. Men blir det över kan den behöva vispas upp innan den serveras.

Andra namn på detta söta och härliga tillbehör kan vara rårörd vaniljsås eller kallrörd vaniljsås. Vilken syftar till att såsen inte kokas utan vispas upp och är rå.

Hur många vaniljvispen räcker till beror helt på hur man äter sin vaniljvisp. Jag brukar äta paj med vaniljvisp och då räcker det utan problem till 6 portioner. Men jag vet att många föredrar att äta vaniljvisp med paj och då räcker den till färre portioner.

Hemgjord vaniljvisp 4-6 port:

3 äggulor
3 msk florsocker
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Vispa upp äggulor, florsocker och vanilj vitt och pösigt. Vispa grädden fast i en separat skål. Vänd sedan ner grädden i äggvispet och rör om tills allt är blandat. Låt stå kallt om den inte serveras direkt.

Du kan enkelt göra laktosfri vaniljvisp genom att använda laktosfri grädde, det har jag använt här.

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Klassisk rabarberpaj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x