Meal prep taco burritos

HÀr stÄr sommarlovet för dörren precis vilken dag som helst och jag tycker det passar fint att tipsa om mat du kan laga och fylla upp frysen med inför sommaren. Mat som passar fint att ta med till stranden, pÄ picknick eller som barnen enkelt sjÀlva kan ta upp och vÀrma till lunch. Och till den kategorin hör taco burritos.
HÀr har jag anvÀnt sÄnt hela familjen gillar och som passar att frysa eftersom jag visste att de skulle Äka raka vÀgen ner i frysen. KöttfÀrs, salsa, majs och paprika. Allt funkar fint att frysa. Men ska de Àtas samma dag kan du sÄklart ha fÀrska grönsaker som sallad, gurka eller tomater i.

Jag brukar utgÄ frÄn en bas som passar alla. Sen Àr det enklare att tillsÀtta saker i nÄgra fÄ eller servera pÄ sidan om. Hade jag gjort dessa till mig hade jag nog Àven haft i en rejÀl mÀngd bladspenat, bönor eller linser och kanske lite fetaost!
Jag som Àr uppvuxen pÄ 90-talet med skolans version av tacos föreslog att jag skulle ha i lite ris för ökad mÀttnadskÀnsla, plus att röran rÀcker till fler burritos. Men mina barn tyckte jag var helt koko och sa ett bestÀmt nej.
Men det Àr annars ett bra tips för att göra dom lite mer matiga och dryga ut det hela.
Taco burritos ca 8 st:
600 g nötfÀrs
2 pÄsar tacokrydda+vatten
1 burk valfri salsa/tacosÄs
160 g majs
1 röd paprika
2 dl riven ost
ca 8 medium tortilla
Bryn nötfÀrsen i en stekpanna. Ha i tacokrydda, vatten och salsa. LÄt det mesta av vÀtskan koka bort.
SkÀr ner paprikan i mindre bitar och ha i den tillsammans med majs och ost i köttfÀrsen.
Riv loss 8 ark aluminiumfolie. LÀgg ut en tortilla och ös pÄ med lagom mÀngd köttfÀrsröra. Vik ihop till en tight rulle och rulla sedan in den i folie. Frys in direkt.
LÄt antingen tina i rumstemperatur eller tag upp ur frysen, tag av folien och micra burriton.
Servera med en god sallas, salsa och grÀddfil.
En enkel lunch som gÄr att förbereda och enkelt ha nÀra till hands i sommar.
-Antalet burritos du fÄr ut beror helt pÄ hur mycket fyllning du gör. Har du i lite svarta bönor, ris och spenat gÄr det Ät fler tortillabröd.
-Dubbla gÀrna receptet och fyll upp frysen inför sommaren!
Hur blir konsistensen pÄ brÀdet efter att man tinat det ? Finns det risk att det blir degigt eller geggigt liksom? Tacksam för svar
Jag tycker inte alls det blir degigt eller geggigt.