Frukostpannkaka i ugn med havre

Frukostpannkaka i ugn med havre

Jag letar alltid efter nya frukostalternativ. Antingen sånt som går snabbt att fixa på studs eller sådant jag kan förbereda dagar i förväg. Overnight oats är ju ett sånt bra alternativ tillexempel. Men nu var jag sugen på något annat. Och funderade på om man inte kunde göra någon form av pannkaka i portionsform. Fast med havre som bas. Visst kunde man det. Resultatet: Frukostpannkaka i ugn med havre!

Som om havregrynsgröten och ugnspannkakan skulle få sig ett litet kärleksbarn.
Min man Sebastian är inte speciellt förtjust i havregrynsgröt. Konsistensen, kanske smaken också. Nej det faller honom inte i smaken. Men det här gick hem. Perfekt att göra i ordning ett gäng på helgen och sedan ta med och äta på jobbet till frukost eller mellanmål om man behöver.

Jag gjorde några olika varianter. En helt naturell som jag smaksatte efteråt och sen med bär som fick tillagas i ugnen. Det senare alternativet blev det godaste.

Här kan man såklart smaksätta efter tycke och smak. Hallon, jordgubbar, bananer- ja det mesta går att ha i från början. Toppa med mer bär, lite kokos eller hackad mandel och så iskall mjölk.

Jag åt min kall medan Sebastian valde att värma sin lite. Det är ju en smaksak hur man vill göra.
Receptet är enkelt och går utan problem att dubbla, trippla eller göra hur många portioner som helst av.

Jag använder mig av havremjöl här. Alltså helt vanliga havregryn jag mixat till fint mjöl. Mycket billigare än havremjölet du köper i butik!

Frukostpannkaka i ugn med havre 1 portion:
1 ägg
2 msk keso
1 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1 dl valfri mjölk

frukt eller bär

Ha upp ägg, keso, havremjöl, bakpulver och mjölk i en ugnsfast portionsform. Jag använder matlådor i glas, just den här från IKEA. Rör om ordentligt. Tillsätt gärna frukt eller bär i bitar.

Tillaga i 200°C i cirka 25-30 minuter. Pannkakan ska inte längre vara kladdig i mitten.

Toppa med mer bär eller frukt, nötter, kokos eller annat gott. Servera direkt med iskall mjölk eller förvara i kylen med lock.

P.S detta kan du med gott samvete servera som en enklare lunch eller middag i sommar om du inte orkar laga mat!

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Snabb kvargglass på 2 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x