Lättlagad gnocchi i ugn

Lättlagad gnocchi i ugn, där allt lagas på en och samma plåt. Precis sån mat som jag älskar!
Att koka gnocchi kan jag tycka blir lite, ja tråkigt. Som en liten degklump. Men om man steker den eller som här- kör den i ugnen. Då blir det MAGI!
I botten på ugnsformen blandade jag olja med lite örtagårdskrydda, lökpulver och salt. Detta masserade jag in i gnocchin och det blev mycket godare än den gången jag bara ringlade oljan över. Som om dom sög åt sig av oljan och kryddorna bättre så här.
Till många av mina recept hittar du en video på hur jag tillagar det på INSTAGRAM.
Jag utgick från vad vi hade hemma och vad familjen gillar.
Alla gav gnocchin tummen upp. Isac petade ut kikärtorna och hoppade över de mosiga tomaterna (vilket var förväntat och helt ok). Så bra när hela familjen kan äta samma middag men man får ta det man helst vill ha. Men möjligheten att faktiskt smaka en krispig och god kikärta finns där. Vem vet, en dag faller den kanske någon i smaken?
Familjen önskade kyckling till. Jag kryddade den på samma vis som plåtmaten och körde den i vår Airfryer. Smidigt värre.
Den ugnsbakade vitlöken pressade jag ut och blandade med grönsakerna. Ett par rörde jag ner i en kall yoghurtsås. MUMS!
I min familj önskar man att grönsaker helst inte ska vara varma och mjuka, så paprikan hade jag på efteråt vilket gav en fin krispighet till maten. Men dom kan såklart åka med från början om man gillar det!
Lättlagad gnocchi i ugn, ca 6 port:
olivolja
3 msk örtagårdskrydda
2 msk lökpulver
salt
1 kg gnocchi
1 tetra kokta kikärtor
1 hel vitlök
ca 250 g färska tomater
2 fp halloumi
svartkål
1 röd paprika
Blanda olja, kryddblandning, lökpulver och salt i botten på en långpanna/ugnsform. Ha i gnocchi och kikärtor. Blanda om väl så att allt täcks av olja och kryddor. Dela den hela vitlöken på mitten och lägg ut halvorna i formen.
Placera ut tomater och skivad halloumi på plåten.
Tillaga i 225°C i cirka 20-25 minuter. Repa svartkålen och skär den i bitar. Ha på den och låt den bli varm men inte bränd, cirka 5 minuter.
Skiva paprikan och strö den över när svartkålen fått färg.
Pressa den bakade vitlöken ur skalet. Spar ett gäng och blanda med lite naturell yoghurt, salt och kryddor om du vill ha en enkel sås till.
Jag airfryade även lite kyckling familjen åt till.
God och riktigt enkel mat!
Här hittar du fler enkla och snabba middagar att bli inspirerad av.