Kycklingköttbullar i kokosmjölk

Kycklingköttbullar i kokosmjölk

Idag blir det asiatiska kycklingköttbullar i kokosmjölk.

De senaste åren har jag allt oftare köpt kycklingfärs. Den finns ofta på nedsatt pris pga kort datum. De senaste månaderna förekommer den dessutom ofta i butikerna till riktigt bra pris. Idag köpte jag för
81 kr/kg. Det är en stor skillnad mot nötfärsens 159kr/kg.
Vi ska ju dessutom helst dra ner lite på det röda köttet, då är kycklingfärs ett himla bra alternativ.

”Men vad gör du med kycklingfärs?!”

-Ja allt jag gör med nötfärs.
Kycklingtacos tillexempel

Här blev det ett gäng enkla kycklingköttbullar i kokosmjölk. Jag tog av det som fanns hemma. Nästa gång gör jag dubbel sats, ger alla kycklingköttbullar fin yta i stekpannan eller ugnen och fryser in hälften. Så smidigt att sen ta fram och tillaga klart dom i såsen ni hittar nedan.

Jag hade färdig bulgur kokt i kylen och serverade till. Men det är lika gott med ris eller nudlar till. Ta det ni gillar bäst hemma hos dig.

Mina barn gillar inte alls varm och mjuk paprika. Därför hade jag i den precis på slutet så den fortfarande behåller sin konsistensens. Men låt den gärna koka med en liten stund om ni gillar det!

Kycklingköttbullar i kokosmjölk:

800 g kycklingfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
några stänk fisksås
2 ägg
1 dl havregryn
ca 2 cm ingefära
saft från 1/2 citron
färsk persilja

5 dl kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk röd currypasta
1 röd paprika
färsk persilja

Finhacka lök och vitlök, blanda det med färsen. Ha i fisksås, ägg och havregryn. Riv i ingefäran och pressa i saften från 1/2 citron. Finhacka lite persilja och ha i. Blanda om väl. Låt gärna färsen stå en stund om du har tid. Du kan utan problem förbereda färsen redan på kvällen och tillaga köttbullarna dagen efter.

Använd gärna en glasskopa och skopa upp färs med. Klicka ut i en stekpanna och stek tills de får en gyllene yta runt om. Jag brukar göra mina kycklingköttbullar lite större
Slå över kokosmjölk och ha i buljongtärning och currypasta. Låt allt koka tills kycklingköttbullarna är helt klara. hacka paprika och ha i tillsammans med mer färsk persilja.

Smaka av med lite salt och ev lite citron i såsen om det behövs.

Servera med bulgur, ris eller nudlar.

En lättlagad middag som hela min familj gillade.

Här hittar du fler härliga kycklingrecept!

Du vet väl att du även kan följa mig på INSTAGRAM? Där hittar du videor till de flesta av mina recept som finns här på bloggen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Popcornbars med jordnötssmör och choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x