I veckan gjorde jag i ordning en mycket smaskig currykyckling tillsammans med pasta. Från början var det tänkt att det skulle vara hela kycklingfiléer, currysås och ris. Men det stupade på två saker, det fanns för lite kyckling och inget ris. Så det var bara att tänka om! Hade jag haft en röd paprika hemma hade jag absolut använt den för att få lite mera färg och form på maten. Men nu hade jag inte det och det gick fint utan också!
Kycklingpasta (3 vrålhungriga eller 4 vanligt hungriga)
2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
½ lök
curry
cayennepeppar
salt & peppar
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk mjöl
3 port kokt pasta
Gör så här: Tärna kycklingen och stek den gyllenbrun på alla sidor. Skala och finhacka vitlök och vanlig lök. Låt de steka med i pannan på medelvärme. Krydda med cayenne, salt, peppar och ordentligt med curry. Gör en redning på lite utav mjölken och mjölet. Slå det över kyckllingen tillsammans med resterande mjölk och grädde. Låt det hela kok ihop några minuter. När såsen tjocknat, ha i den kokta pastan och servera direkt!
(eget collage med privat bild)
Det där såg gott ut 🙂
det verkade dundergott 🙂 ha en underbar dag linnéa =)
Det såg väldigt smarrigt ut!Måste testa detta!=))
Skriv gärna ett inlägg om tips på morsdags tårtor 🙂
Det där ser riktigt smarrigt ut!
Mums,jag älskar curry!
Fick för mig att göra något med kyckling idag. Kikade in här, klickade på kyckling kategorin och bläddrade. Det finns ju massor av recept att välja mellan! Härligt! Idag blir det nog denna kycklingpasta med curry. Den lät enkel och mkt god! Ha en bra dag! Kram
Ser så gott ut! Vi ska antagligen testa detta receptet ikväll, återkommer då 😉
Supergott! Fast jag struntade i löken för jag är lite kräsen 😛