Idag hade jag finbesök av några fina mammor med tillhörande fina bebisar. Istället för att baka kakor valde jag att göra en omgång scones. Det kan ju faktiskt vara precis lika gott att fika smörgås som att smälla i sig fikabröd tills magen står i fyra hörn.
Sist vi träffades låg alla tre pojkar fint på filten och på sin höjd petade dom lite på varandra. Det har gått några månader sidan sist och jag kan ju säga att det var ett helt annat tempo idag. Så fort en av grabbarna började gråta stämde de övriga in, tekoppar vältes omkull och dom snodde hejvilt nappar och leksaker av varandra.
Scones är superenkelt att göra, ibland har jag i filmjölk och ibland har jag i yoghurt. Lite beroende på vad jag har hemma. Istället för att göra traditionella scones brukar jag göra mina i muffinsformar istället.
Scones ca 8 st
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl filmjölk
1 ägg
2 msk honung
50 g smör
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ihop filmjölk. ägg och honung i en annan. Tillsätt detta i mjölblandningen och hacka smöret i småbitar. Arbeta ihop detta till en deg. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och gör åtta små bullar av degen. Lägg i dem i plåten och grädda ca 20 minuter i 200 grader.
Bild:Linnéa Seidel