Idag lyser solen åter igen på oss, i alla fall här i den lilla by där vi bor. Det tänkte jag fira med att lotta ut två signerade exemplar av min bok Gott att ge bort- ätbara presenter från Linnéas skafferi.
För att vara med och tävla vill jag veta vilken ätbar gåva du helst ger bort. Och om du är en av de lyckliga två som vinner, kommer du behålla boken själv eller ge bort den i present?
Tävlingen pågår från och med idag tisdag 19/7 till torsdag 21/7 kl 21.00.
Tävlingen är avslutad!
Jag tänkte även passa på att bjuda er på ett av mina favoritrecept ur boken, nämligen örtsalt. Busenkelt att göra och gott att ha i maten! Har man inte odlat egna örter går det bra att använda dem du köper i mataffären. Använd dig av de örter och smaksättningar du gillar bäst!
Linnéas örtsalt 1 kg:
1 gul lök
3 vitlökklyftor
1/2 kruka basilika
1/2 kruka oregano
1/2 kruka bladpersilja
1 chili
5 rosépepparkorn
5 svartpepparkorn
1 kg vanligt salt
Värm upp ugnen till 100°.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Lägg lökhacket tillsammans med de hela kryddörterna (även stjälkarna), chili och peppar i en matberedare. Mixa till en slät och blöt massa. Mixa ner saltet och bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper.
Låt plåten stå i ugnen i 2 timmar, eller tills saltet är torrt. Rör om då och då.
Är saltet väldigt klumpigt kan du köra det ytterligare en omgång i matberedaren för att finfördela det. Förvara saltet i lufttäta kärl.
Bild: Katja Kristoferson