Igår hade jag nog egentligen tänkt att vi skulle grilla, men vädret ville inte riktigt visa sig från sin bästa sida under eftermiddagen/kvällen så jag fick göra mina hamburgare inne i stekpannan istället. Det gick ju precis lika bra förutom att man saknar den där lite rökiga smaken man får när man grillar.
Efter en långpromenad med hunden var vi riktigt hugriga och ganska trötta, så jag orkade inte fylla våra hamburgare med mozzarella, som jag tidigare gjort. Utan ostskivan fick helt enkelt ligga utanpå och det blev galet gott! Ännu bättre blir det säkert om man kör dem på grillen då det blir ännu varmare så osten smälter mer. Men vi klagade inte, vi åt och mumsade och hade en riktigt skön söndag!
Mozzarellaburgare ca 8 stora:
ca 600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk grädde
2 ägg
salt & peppar
ca 100 g mozzarella
2 stora tomater
Börja med att finhacka lök och vitlök, blanda i grädde, ägg, riktligt med salt och peppar. Rör i nötfärsen och blanda väl.
Skiva mozzarellan i drygt 1/2 cm breda skivor, tomaten likaså.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör i, forma färsen till burgare och låt dem snabbt få ordentligt med färg på ena sidan. Vänd dem och lägg på mozzarella och- tomatskivorna, sänk till medelvärme och låt dem sakta steka klart. Salta och peppra lite extra på tomaten.
I år känns det som om vi kommer att grilla mer än någonsin förr, har ni fått fart på grillsäsongen än?
Ni glömmer väl inte att kika in på matfeed, antingen för att bidra med en tjusig matbild eller för att leta inspiration!
Mozzarella burgers
After a long walk with the dog, we were quite tired, but we were so hungry for burgers. Mozzarella burgers.
Earlier, I’ve filled the burgers with the mozzarella but I was too tired to do that today. So I simply put the mozzarella on the outside of the burger. Delicious!!
Mozzarella burgers:
600 g ground beef
1 onion
2 garlic cloves
3 tablespoons heavy cream
2 eggs
coarse salt & ground pepper
100 g mozzarella
2 large tomatoes
Chop the onion and garlic, mix in cream, eggs, salt and pepper. Mix in the ground beef and stir well.
Slice the mozzarella and tomatoes.
Heat a frying pan with a bit of butter, shape the ground meat for burges and let them quickly get color on one side. Turn them over and add the mozzarella and the tomato slices, reduce the heat to medium and let them cook slowly. Add some extra salt and pepper to the tomatoes.