Idag har jag kokat två burkar kiwimarmelad. Så här års brukar de ha kiwi på extrapris och dessa kostade endast 10 kr för 10 stycken. Det blir inte många kronor per burk det inte. När du ska koka sylt eller marmelad behöver du egentligen inte mer än frukt/bär och socker. Hade jag haft en vaniljstång hemma hade den nog fått koka med, men det blev gott utan också.
Använder du syltsocker står anvisningarna på paketet, men jag brukar ungefär ta en del socker till två delar bär eller frukt.
2 små burkar kiwimarmelad
500 g kiwi (ca 6 stycken)
250 g syltsocker
Skala kiwin och skär dem i små bitar. Mät upp socker och kiwi och lägg dem i en kastrull, mosa kiwin lätt med en gaffel. Låt kok upp och koka i ca 7-10 minuter. Skumma av marmeladen undertiden som den kokar. Ha upp på väl rengjorda burkar och sätt på locket direkt.
Nu letar jag bara efter det perfekta receptet på kex.. Det är ingen av er läsare som har ett på lut?
Bild: Linnéas Skafferi
Det är jättekul att så många av er hittat till matfeed.se. Vi försöker gå igenom alla bidrag så snart vi kan!