
Nu börjar den komma smygande, det började för ett par dagar sedan med lite stickningar i halsen, igår eskalerade det till stickningar i halsen och lite hosta. Idag kom snuvan. Snörvel och host! Självklart är det höstens första förkylning jag pratar om!
Men jag tänkte kurera mig idag med senaste numret av Elle Mat & Vin, nedbäddad i soffan, jag tror att det för dagen är den bästa behandlingsmetoden, tror inte ni?
Jag har inte ens fått bort plasten runt tidningen så den är helt oläst, men på webben utlovas recept på härliga höstsoppor, långkok, en hel artikel tillägnad rödbetan och massor med annat läsvärt.
Bilden ni ser ovan är hämtad ur senaste numret. Majssoppa är verkligen en storfavorit som jag gärna äter till lunch. Här kommer Elle Mat & Vins receptvariant på soppan:
250 g majskorn (färska, frysta eller konserverade)
2 schalottenlökar
140 g rökt sidfläsk
2 msk smör
2 krm gurkmeja
3–4 msk vetemjöl
5 dl kycklingbuljong
5 dl standardmjölk
salt och nymald svartpeppar
tabasco
Rosta majskornen i en torr panna tills de får färg. Skaka pannan då och då. Skala och hacka löken och tärna fläsket. Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs lök och fläsk ett par minuter utan att det bränns. Pudra över gurkmeja och mjöl, rör om och tillsätt buljongen under omrörning. Häll i mjölken och majsen och låt det sjuda utan lock i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar samt några droppar tabasco.
Vad gör du för att kurera dig mot förkylningar nu i höst?
Bild & Recept från Elle Mat & Vin



