Här hemma fortsätter matlagandet att vara enkelt. Inte ett långkok så långt ögat når. Vem är föresten sugen på tung och varm mat dagar som dessa? Men en tallrik med pasta och en otroligt enkel sås till, ja det kan man ju inte tacka nej till. Såsen går fint att göra helt vegetarisk men jag valde att knapersteka bacon och ha i, mest för den goda smaken de tillför men även för sältans skull.
2 pkt bacon 1 gul löl peppar paprikapulver timjan 1 dl salsa 2 dl grädde svarta oliver
4 port kokt pasta
Stek bacon och lök. Krydda med peppar, paprika och timjan. Slå över salsan (det går nog lika bra med tomatpuré) och grädden. Låt allt koka ett par minuter, salta eventuellt. Rör i den kokta pastan och låt puttra en liten stund. Strö över svarta oliver och middagen är serverad!
När jag klev innanför dörren hemma idag var det 29 grader varmt. I hallen, innomhus, 29 varma, varma grader! Snart är det nästan så att man får börja klaga på värmen, även om jag älskar värmen så är 29 grader innomhus snäppet för varmt.
När jag bläddrade igenom dagens skörd av reklam såg jag att Hemglass kommer med en stark nyhet nu i sommar. Puckoglass, nog vore det en svalkande tröst så här i hettan. Hittils har jag inte hört de ljuva tonerna från glassbilen en enda gång i nya huset. Men hör man bara den välkända truddilutten så är det ju bara att följa ljudet. Det har ju hänt både en och två gånger att jag jagat den där stackars lilla lastbilen genom hela byn där mina föräldrar bor, bara för att få köpa lite glass Bor man ett par mil utanför staden är det värt förnedringen att åka som en galning fram och tillbaka genom byn för att leta rätt på den där blåa bilen, glassar växer inte på träd där ute precis så det är bäst man passar på!
En bild säger mer än tusen ord sägs det. I detta fall är jag benägen att hålla med.
Finns det något enklare än att ha upp en skål med maränger, lägga upp jordgubbar på ett fat (eller som här, i min tjusiga sia-mugg) och servera gräddglass till. Efterrätten är fixad på bara ett par minuter!
Solen står högt på himmlen och skiner som det inte vore någon morgondag, så nu skall vi göra det enda rätta. Packa ihop våra badkläder och bege oss till närmaste pöl för att finna lite svalka!
Solen skiner, vi sitter ute på gräsmattan, mätta och belåtna. Fönstrena är öppna så att de som vill kan se in på fotbollen på tv:n i vardagsrummet som pågår för fullt. Med andra ord är det inte ett dugg synd om oss! Ikväll har vi grillat hemgjorda hamburgare och jag måste säga att lyckas man med sina burgare, ja då är detta en svårslagen maträtt.
Jag har under det gångna året utvecklat en förkärlek för färskost oxh smaksatta creme fraicher. Perfekt att ha på lut när man snabbt behöver sno ihop något enkelt men ändå smakrigt. Att tillsätta en förpackning smaksatt philadelphiaost i färsen när man gör burgare är en riktig hitt. Denna gång testade jag nya philadelphia med tomat och pesto. Det blev en riktigt, riktigt gott vill jag lova!
500 g nötfärs 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 ask philadelphiaost med tomat och pesto 1 ägg salt & peppar
Finhacka lök och vitlök, blanda i köttfärs, ägg, philadelphiaost och kryddorna. Rör färsen jämn och forma till burgare. Gör dom ganska platta, de reser sig och blir tjockare när de grillas. Grilla eller stek och servera med bröd, sallat, tomat och dressing.
Puh så varmt det är, inte för att jag klagar, tvärt om så är värmen mer än välkommen! Men det tar ju ett par dagar eller så att vänja sig. Under veckor som den här, är det bra att hitta små oaser. En stund i skuggan för att undvika solsting, eller en stund i hängmattan med en god bok, bara för att dagarna helt plöttsligt är aningens längre (eller är det bara en kännsla jag får?).
Något som är viktigt, det är att fylla på med lite vätska då och då. Vad passar egentligen bättre än att ta sig en bit vattenmelon? Men se upp! Om man inte håller koll, då kan man lätt få ovälkomna gäster! Marthas tips, att dela en hel melon i två bitar och sedan gröpa ur den med en glasskopa tycker är jag förträfligt bra! Perfekt som efterrätt. Dekorera med lite mynta så blir det även gott för ögat!
Ett annat fint tips är att göra melonmojito. Mynta, lime, floursocker, vattenmelon, vit rom och krossad is är allt du behöver för att fixa i ordning en härlig sommardrink. Hur man gör, ja det kan du se här!
Vilket är ditt favorittips när det kommer till vattenmelon?