Klart!

Så, nu skall uppfräschningen av sidan vara klar. Du kan behöva uppdatera sidan ett par gånger genom att tryck F5. Ser det konstigt ut i din webbläsare? Lämna gärna en kommentar så skall vi fixa det så snart vi kan!

Nu skall jag hugga in på en stor skål jordgubbar med mjölk, sen är det läggdags!

0
Kommentera

Stars & Stripes

När magen åter var i balans for vi upp till Rättvik. Där uppe anordnar en god vän till oss årligen sitt födelsedagskalas, i år inföll detta kalas den 4 juli vilket var mycket passande då våra kära vänner är från USA. Så det var stars and stripes för hela slanten vill jag lova! God mat, trevligt sällskap, fint väder, en lång ljus julikväl, en helt otrolig utsikt över Siljan och fyverkerier som avslut. Svensk sommar möter amerikas nationaldag och resultatet kunde inte ha blivit så mycket bättre!

Här kommer ett litet smakprovfrån kvällen i bilder:


Bilder: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Fil

Här hemma är det ingen vidare aktivitet kan jag säga. Gårdagen spenderades hängandes över toaletten och allt jag stoppade i mig under förmiddagen kom upp igen. Jag lovar att det inte är någon höjdare att bli magsjuk så här i högsommarvärmen!
Mot kvällningen fick jag i mig en skål fil med blåbär. Perfekt för att lugna en orolig mage!

Det är lite konstigt, för under höst, vinter och vår äter jag yoghurt till frukost, men under sommaren då äter jag gärna fil med färska eller frysta bär. Tillfällen som de här, då man inte riktigt är pigg då är det helt ok at strö lite socker över filen!

Vad äter du helst till frukost så här på sommaren?

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Krämig pasta

Här hemma fortsätter matlagandet att vara enkelt. Inte ett långkok så långt ögat når. Vem är föresten sugen på tung och varm mat dagar som dessa? Men en tallrik med pasta och en otroligt enkel sås till, ja det kan man ju inte tacka nej till. Såsen går fint att göra helt vegetarisk men jag valde att knapersteka bacon och ha i, mest för den goda smaken de tillför men även för sältans skull.

2 pkt bacon
1 gul löl
peppar
paprikapulver
timjan
1 dl salsa
2 dl grädde
svarta oliver

4 port kokt pasta

Stek bacon och lök. Krydda med peppar, paprika och timjan. Slå över salsan (det går nog lika bra med tomatpuré) och grädden. Låt allt koka ett par minuter, salta eventuellt. Rör i den kokta pastan och låt puttra en liten stund. Strö över svarta oliver och middagen är serverad!


bild: Sebbe Sula

1
Kommentera