Jag har alltid sagt att jag inte gillar cheesecake som man gör i ugnen, det är bara den frysta varianten jag tycker om!
Men jag måste väl ta tillbaka det nu. För jag är helt omvänd, frälst och väldigt glad att jag testade detta recept. I mina tankar var ugnsbakad cheesecake lite gummiaktig, säkert har jag någon gång ätit en "köpt" cheesecake och de kan lätt vara lite som gummi i konsistensen.
Men det här, ja det är bara gott, gott, gott! Jag gjorde min i långpanna istället för en rund form, jag har heller inte haft några kex i botten. Helt enkelt för att det inte fanns några hemma. Och jag kan lova att det gick precis lite bra utan, men vill man ha kexbotten är det bara att blanda kaksmulor med smält smör, trycka ut i formen och grädda ca 10 minuter!
Jag valde att smaksätta denna cheesecake med vanilj och choklad. Vilket var riktigt lyckat! Den kan lätt bli lite mäktig, så servera gärna lite bär till!
Choklad & Vaniljcheesecake:
400 g philadelphiaost
1 dl socker
2 msk mjöl
3 tsk vaniljsocker
1 äggvita
1 äggula
100 g smält choklad
Rör ut osten med sockret. Tillsätt mjöl och vaniljsocker. Separera äggvitan från gulan och rör i dem en i taget. Klä en långpanna med aluminiumfolie, häll i smeten och ringla över den smälta chokladen. Dra ut chokladen med en kniv så att kakan blir lite marmorerad. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna helt innan du skär den i rutor.
Nu önskar jag er alla en härlig och solig helg!
Bild: Linnéas Skafferi