
Varje vecka ser jag fram emot att kolla in hos Martha och se de roliga upptaderingarna som gjorts. Alltid hittar man något nytt och spännande, idag snubblade jag över detta recept som redan vid första stund fångade mitt intresse! Som vanligt skulle jag nog göra några små juseringar i receptet (hur skulle det vara annars!), att låta kycklingen marieneras ett tag i lite olja från soltorkade tomater och oljan från kaprisen skulle nog sätta pricken över i!
Förutom att kyckling är något jag gärna lagar så börjar körsbärsomaterna bli goda nu, allt pekar mot att detta måste provlagas denna vecka! Orginalreceptet hittar ni här, men så här skulle jag nog göra:
4 kycklingbröst
2 msk olja från soltorkade tomater
1 msk olja från kapris
1 msk citronsaft
2 askar körsbärstomater
5 soltorkade tomater i olja
10 oliver
1 msk kapris
1 msk olja
Blanda samman marinaden och låt kycklingen dra i den under några timmar, bryn sedan kycklingen i en varm panna tills den fått en fin gyllene färg på båda sidor
Dela de torkade tomaterna och oliverna, blanda med kapris körsbärstomater och olja. Ugnsbaka tomatblandningen tillsammans med kycklingen i ugnen i ca 20 minuter i 250 grader eller tills kycklingen är helt genomvit.
(eget collage med bild från marthastewart.com)