ANNONS

Kyckling med tomater

image480

Förkylningen håller ett fast grepp om min kropp och jag nyser och snorar som aldrig förr! Men idag känns det iallafall som om febern har släpt vilket verkar lovande inför framtiden!

Varje vecka ser jag fram emot att kolla in hos Martha och se de roliga upptaderingarna som gjorts. Alltid hittar man något nytt och spännande, idag snubblade jag över detta recept som redan vid första stund fångade mitt intresse! Som vanligt skulle jag nog göra några små juseringar i receptet (hur skulle det vara annars!), att låta kycklingen marieneras ett tag i lite olja från soltorkade tomater och oljan från kaprisen skulle nog sätta pricken över i!

Förutom att kyckling är något jag gärna lagar så börjar körsbärsomaterna bli goda nu, allt pekar mot att detta måste provlagas denna vecka! Orginalreceptet hittar ni här, men så här skulle jag nog göra:

4 kycklingbröst
2 msk olja från soltorkade tomater
1 msk olja från kapris
1 msk citronsaft

2 askar körsbärstomater
5 soltorkade tomater i olja
10 oliver
1 msk kapris
1 msk olja

Blanda samman marinaden och låt kycklingen dra i den under några timmar, bryn sedan kycklingen i en varm panna tills den fått en fin gyllene färg på båda sidor

Dela de torkade tomaterna och oliverna, blanda med kapris körsbärstomater och olja. Ugnsbaka tomatblandningen tillsammans med kycklingen i ugnen i ca 20 minuter i 250 grader eller tills kycklingen är helt genomvit.

(eget collage med bild från marthastewart.com)

0
Kommentera
ANNONS

Snorgroda

image479

Påsken är nu över för denna gång och jag har haft en mycket trevlig helg med massa god mat och trevligt sällskap! Jag måste passa på att tacka för alla fina kommenterer om tårtan jag gjorde, det värmer skall Ni veta!

Men helgen fick ett lite tråkigt slut då jag blev akut förkyld i går hemma hos mor och far. Kvällen överlevdes med hjälp utav ett gång alvedon.  Idag har det varit full arbetsdag för mig, men det måste erkännas att jag är något sliten nu. När jag stod i omklädningsrummet på väg hem från arbetet såg jag mig i spegeln och nog har jag haft bättre dagar! Håret hängde så där stripigt som det bara gör när man har feber, hyn var helt gråblek och det hela pryntes av en illröd näsa som följd av ihärdigt snytande dagen lång. Vilken tur att jag är ledig i morgon, då skall jag kurera mig ordentligt!

Kontentan av det hela är, att det nog inte blir så mycket matlagning eller bakning  i morgon för min del men jag vill iallafall påminna Er om att det är våffeldagen i morgon (tisdag). Eller Vårfrudagen som dagen egentligen heter men på något vis har vi fått det till våffeldagen (man måste ta alla tillfällen i akt att fira!!) Förr var denna dag slutet på vintern och början på våren. Fram till 1953 var det faktiskt en röd dag. Men att vintern skulle vara slut känns långt borta då det var -14 grader i morse! Jag stoppar nog inte undan långkalsongerna riktigt än!

Nu skall jag snora mig i säng och hoppas på att jag mår bättre i morgon!

0
Kommentera
ANNONS

Till kycklingen

image474

Till kycklingen vi åt tidigare i veckan serverade jag coleslaw, något vi båda tycker mycket om men tyvärr jag jag det inte så ofta. Det är ju väldigt enkelt att göra i ordning, står sig några dagar i kylen och så är det ju riktigt gott till råga på allt! Perfekt att servera om man blir många! Den här omgången räcker till ungefär 4 personer om man äter det som huvudmål.

1/4 -½ vitkålshuvud
3 stora morötter
1 msk majonäs
2½ dl turkisk youghurt
saften från ½ citron
1 nypa farinsocker
salt & peppar

Strimla vitkålen fint och riv morötterna. Blanda samman majonäs, youghurt, citronsaft, socker, salt och peppar till en dressing. Rör sedan ned kål och morötter. Låt detta stå i någon timme. Smaka sedan av och krydda mer efter behag!

0
Kommentera
ANNONS

Projekt Baka Kaka

image473

Ja, i dag damp den ned, avin som säger att mitt paket finns att hämta från kakburken! Man kan inte säga annat än att de är snabba på att få iväg sina ordrar och det tackar jag varmt  för. Idag när jag klickade runt på deras sida hittade jag en flik jag aldrig tidigare kollat, nämligen Projekt Baka Kaka. Där finns det bilder och små instruktioner till enklare tårtor.  Väl värt ett besök om man går i tårtbakstankar!

I helgen är det ju som bekant påsk och jag har lovat att baka en tårta till en utav helgens alla sittningar. Jag funderar på om jag kanske skulle ta och baka tårtbottnarna idag, eftersom jag arbetar i morgon kväll. Vi får se hur jag gör, men jag lovar att jag skall försöka ta bra kort så jag  kan visa Er resultatet!

Jag fick även en annan avi idag, men för att passa i det jag beställt lär jag nog hålla mig undan från tårtor och diverse godsaker i påsk!

Nu skall jag klä på mig varmt och bege mig ut i snöstormen!

0
Kommentera
ANNONS

En längtan..

image472

Här hemma längtar vi bort från mustiga grytor och soppor, och istället blickar vi frammåt mot lättare måltider som enkelt kan tillagas på grillen. Hur ljuvligt vore det inte att sitta ute och njuta av nygrillad lax och härlig potatissallad!?
Men när jag tittar ut genom fönstret så snöar det faktiskt här och mina drömmar om grillning får jag allt stoppa undan ett litet tag till. 
Igår gjorde jag iordning helt underbara kycklingspett som jag tror skulle ha gjort sig utomordentligt bra på grillen, men jag fick nöja mig med att göra dem i ugnen. Vilket gick bra det med. Men jag saknade lite av den där grill/rök smaken som blir vid grillning. Men man kan ju inte få allt, eller hur!

ca 14 kycklingspett

3 st kyckllingfiléer
1 msk honung
1 msk ingefära
3 msk olja
3 msk citronsaft
salt & peppar

Skala och pressa en bit ingefära, det skall bli ca 1 msk, blanda det med honung, olja, citronsaft, salt och peppar till en marinad.

Tag ett bakplåtspapper och vik det dubbelt, lägg en av filéerna emellan och gå loss med kaveln tills du bankat den riktigt platt, gör lika dant med resten av kycklingen.
Skär kycklingen i långa strimmlor och lägg dem i marinaden. Låt marinera några timmar, trä sedan upp kycklingen på blötlagda spett ( låt spetten ligga i vatten minst 30 minuter, så de inte tar eld). Lägg på grillen eller på en plåt, när köttet är helt genomvitt är de klara (ca 20 minuter i ugnen på 200 graders värme).

Detta är också en perfekt rätt att ha på påskbuffén!

(eget collage med bild från arla.se)

0
Kommentera