ANNONS

Lite om mig..

173971-470

Ja, det här är alltså ansiktet bakom Linnéas Skafferi. Mitt.

Som ni antagligen redan har listat ut så är mitt namn Linnéa och ett av mina största intressen här i livet är det här med matlagning och bakning. Tillsammans med min underbara Sebastian bor jag i en lägenhet i Sala, där jag är född och uppvuxen.
Många har undrat om jag har gått någon utbildning som har med matlagning att göra, men svaret är nej, på gymnasiet läste jag till undersköterska och som det arbetar jag idag.

Tyvärr har jag ett litet dilemma när det kommer till att laga mat och baka. Jag har oerhörda svårigheter med att följa ett recept, jag kan det bara inte! Jag lovar att jag så många gånger har försökt, men alltid misslyckats. Kanske har det med att göra, att jag vill ha saker och ting gjorda på mitt vis. Men för det allra mesta brukar det bli bra. Så varför ändra på sig?

Jag började matblogga för lite drygt ett år sedan och jag fullkomligt älskar det. Genom bloggen kan jag bjuda Er alla på vad jag trollar med i köket. Inspirationen får jag genom att läsa kokböcker (som jag fullkomligt älskar att köpa!), tidningar och underbara hemsidor. Men för det mesta är det inte recepten som lusläses, utan jag studerar bilderna och utifrån det skapar jag min egen version.

Om ni har några frågor eller funderingar så är det bara att lämna en komentar!

Tusen tack till alla Er som besöker Linnéas Skafferi, utan Er skulle inte bloggen finnas.

Linnéa

0
Kommentera
ANNONS

Vårstädning pågår..

Här hemma får datorerna sig en vårstädning, så för tillfället har jag lite svårt att få till något fint inlägg med bilder då photoshop inte är installerat än.. Men den som väntar på något gott.. Ja den kommer att få receptet på en helt underbart god paj som vi nyss spisat (blev lite inspirerad av mig själv igår!!) Sedan kommer det förhoppningsvis ett litet inlägg om mig. Jag bad ju Er att lämna en kommentar och berätta lite om er själva, så det är väl inte mer än rättvist att jag gör detsamma!

Men snart är det dags att bänka sig med diverse chips, godis och läskedryck då finalen av melodifestivalen går av stapeln om några timmar. Kom bara ihåg att ha telefonen nära till hands så ni kan rösta på favoriten!

0
Kommentera
ANNONS

Lök & ostpaj

image469

Varför inte bjuda på en underbart gul, härlig lök och ostpaj till påsk? Antingen som del av en buffé eller som huvudrätt! Ett stort plus med denna paj är att det går utmärkt att äta den kall eller lite ljummen, den behöver inte vara varm för att smaka ljuvligt.  Skall du servera pajen till buffén, varför inte göra minipajer. Har man inte små pajformer hemma går det bra att använda en muffinplåt! Ställ bara i muffinformar och klä dem med pajdeg.

Ost & lökpaj:

3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten

Mät upp mjölet och dela smöret i småbitar, smula snabbt ihop till en deg. Tillsätt lite vatten för att få en fin konsistens. Tryck ut i pajformen och förgrädda i ca 10 minuter på 200 grader.

5 st gula lökar
smör

Skala och skiva löken, stek dem gyllenbruna i smör.

2 dl grädde
1 ägg
3 dl riven ost
salt

Blanda samman mjölk och ägg, rör ned den rivna osten och lite salt. Lägg löken i det förgräddade pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda i ca 20-25 minuter.

(eget collage med bilder från Isabella Smith)

0
Kommentera
ANNONS

Vardagslyx!

image468

Något förvånad blev jag förra veckan när denna tidning damp ned i brevinkastet, att jag för någon månad sedan bestämde mig för att börja prenumerera på tidningen hade jag totalt glömt bort. Sicken trevlig överaskning!
För hur underbart och inspirerande ser inte omslaget ut!? Iallafall blir jag sugen på att ställa till tårtkalas i påsk!  Tidningen har blivit flitigt läst under den gånga helgen och veckan men än har jag några små gobitar kvar, kanske något jag hinner med under den kommande helgen. Vill ni ta en sneakpeak, kolla in här.

Efter att ha sovit några timmar under eftermiddagen har den värsta huvudvärken släppt, men jag känner mig fortfarande lite groggy. Vi får hoppas att skallen känns bättre under morgondagen!

0
Kommentera
ANNONS

Till vardags

image467

Vardagsmat, ett onödigt ont eller helt ok? Ja det beror ju förståss på vad man gör det till. Det bästa sättet för att göra vardagsmaten lite roligare stavas k r y d d o r,  har du bara ett bra basutbud på kryddor hemma kan man göra det mesta.

Ska jag vara helt ärlig så gör jag sällan mina egna köttbullar, det är ju så smidigt och det går så fort med köpta! Smaken från en köpt köttbulle kommer ju tyvärr inte i närheten av en hemrullad.. Men det är där kryddorna kommer in i bilden. Medans du steker på dina mamma scan så är det bara att gå loss med kryddburkarna! En favorit är den klassiska grillkryddan men nu senast fick lite timjan och oregano sätta piff på köttbullarna! En riktig höjdare måste jag säga!

Har du något bra tips på hur man piffar upp maten i vardagen?


Nu är det soffläge som gäller då jag fått en ohygglig migrän under dagen.. Trevlig torsdag!!

0
Kommentera