ANNONS

Skriva, rita, kludda, tänka…

image466

Ordning och reda ja.. Bredvid mig på golvet står en stor kasse från IKEA fylld med massa grejer som skulle bringa mer ordning här på mitt skrivbord. Hyllor, lådor, tidningshållare och massa annat bra att ha. Men de verkar trivas bra där i sin kasse, eftersom de inte hoppar upp och monteras av sig själva!

Men något jag verkligen skulle behöva, är en bra anteckningsbok. För ofta när jag sitter här vid datorn dyker jag på något bra recept eller tips som jag alltid klottrar ned på närmaste pappersbit,  vilket resulerar i att hela lägenheten är full av dessa lappar. Men hade jag däremot en bra och smidig bok att skriva ned allt i, skulle problemet vara ur världen! (förhoppningsvis!) Denna snygga från Ordning och reda skulle passa utmärkt. Men känner jag mig själv rätt har jag antagligen något sött block ligger någonstans, halvskrivet men helt dugligt. Jag har nämligen lite dille på att köpa fina små böcker. Av samma anledning måste jag nog köpa en ny..  Det är ju så underbart att stå och vända, vrida, klämma och känna på små anteckningsböcker!

(eget collage med bild från ordning och reda)

0
Kommentera
ANNONS

Äggande

image465

Det  här kallar jag ett riktigt påskägg!! Slå det ni!

(bild, marthastewart.com)

0
Kommentera
ANNONS

Laxpasta

image464
I helgen gjorde jag en riktigt god laxpasta som jag tror skulle göra sig fint till påsk. För att göra det lite mer påskigt kan man lägga dit några ägghalvor. Färgsprakande, enkel och färsch påsklunch som en härlig kontrast till allt det söta! Är man ingen älskare av lax går det utmärkt att använda kycklingfiléer istället!

Till 4 personer:

4 st laxfiléer
citronpeppar

5 st stora champinjoner
timjan
smör

1 paprika
1 fp  sockerärtor (färska)
1 påse machesallad
1 ask körsbärstomater
4 kokta ägg
1 avokado
creme fraiche
pasta

Krydda laxen med citronpeppar och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. Undertiden, skiva och stek svampen i en klick smör. Krydda med salt och timjan.
Hacka paprika, halvera tomaterna, gröp ur avokadon och blanda ihop med sallad, ärtor och den stekta svampen i en stor skål. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Gör en snabb dressing av olja, citronsaft och några stänk fisksås, blanda detta i salladen.

När pastan kokat klart, blanda den i salladen, lägg genast upp på fina tallrikar. Toppa med laxen skuren i kuber, ägghalvor och några klickar fraiche.

0
Kommentera
ANNONS

På rosa moln..

image463

Åter igen tjatar jag om mina cupcakes, men det är ju så roligt att baka! Igår gjorde jag en omgång och om jag får säga det själv blev de riktigt tjusiga! Istället för att göra frosting på philadelphia gjorde jag en smörkräm, vilket var mycket enklare att arbeta med! Sen blev jag riktigt nöjd med färgen som skiftar så fint i rosa, lila och vitt. Jag har lite kvar i kylen som jag tänkte provgöra rosor av. Det är faktiskt inte så svårt som det ser ut! Lite träning så gör man det lättplätt!

Själva smeten fick smak av kakao och vitchoklad, men jag måste utfärda en varning!! Smeten är så underbart god, riskten är att man hinner äta upp den innan det blir några cupcakes!

Men igår kväll när jag var klar med alla började jag fundera på vad jag skulle göra av alla 24 cupcakes!! Inte kan man ju äta alla själv! Så Sebastian fick som vanligt ta med sig ett gäng till jobbet och sedan åkte jag ned till pappas arbete och bjöd alla där, så nu har jag inte halva kölket fullt längre!

24 st mellanstora:

100 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g vitchoklad
ca 4 msk kakao
mjölk

Gör så här:

Rör smöret tills det är helt fritt från klumpar, ha i allt socker och rör det poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och rör ned det ( tillsätt ev mer kakao, beroende på tycke och smak!)
Grovhacka chokladen och blanda i smeten. Späd med mjölk tills du får en härllig konsistens på smeten, den skall vara ganska fast. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

Nu skall jag ta en av dessa och sätta mig och tjuvläsa Scrapbook-tidningen jag köpte till mamma idag.

0
Kommentera
ANNONS

På smörgåsen…

image461

Igår blev det smörgåsfika här hemma med mina föräldrar, man behöver ju inte alltid fika med söta kakor, även om det också är gott!
Vi köpte en bit brie, min absoluta favorit bland ostar. De som gillar salami påstår att brie+salami är en perfekt kombnation, själv är jag inte så förtjust i denna korv så jag vet inte. Vad tycker du? Men något jag vet, är att det smakar ljuvligt att byta ut smöret på smörgåset mot philadelphiaost. Det blir lite fräschare tycker jag.
Några blad sallad och ett par ringar paprika, sedan har man det perfekta eftermiddagsfikat! Brödet köpte vi färdigbakat i butik, snabbt och enkelt!

Trevlig söndagskväll!

0
Kommentera