ANNONS

Smått & Gott

image459

Vad är en cupcake och vad är det egentligen för skillnad mellan dessa och en vanlig muffin? Hur får man frostingen mindre rinnig och vad använder jag för recept? Ja det är frågor jag skall försöka svara på idag.

Enligt mina helt ovetenskapliga tankar och funderingar är det så här:

En cupcakes ingredienser mäts med 1 cup (amerikanska mått). muffin i gram.
Muffins kan innehålla allt från blåbär till fetaost, en cupcake är alltid söt (har aldrig sett ett cupcakerecept med fetaost i!!)
Smeten till en cupcake är fluffigare än muffinsmeten.
En cupcake har för det mesta frosting, vilket inte muffinsen har.

Detta är alltså vad jag tror, om du vet en anna förklaring så hör gärna av dig! Men jag är inte så knuslig av mig, de recept jag trollar fram mäts med både cups, decilitermått och gram. Ändå kallar jag dem för cupcakes.

Så till frostingen, jag gör i de flesta fall en frosting på philadelphiaost, smör, florsocker och vanilj. Mängden av varje varierar, det beror ju helt på hur stora och många cupcakes du gör. Men till 16 mellanstora brukar jag köra på:

ca 150 g philadelphia
50 g smör
1 pkt florsocker
1 msk vaniljessens

Vispa smöret till det är helt slätt, det får inte vara några klumpar alls kvar. Tillsätt ost och vanilj, fortsätt vispa, vispa vispa. Sikta i florsockret, lite i taget tills du fått en tjock smet.

Ett tips är att inte använda ligthvarianten på philadelphiaost, det blir mycket, mycket bättre med den vanilga, jag lovar!

(eget collage med bild från O´Holy Sweet)

0
Kommentera
ANNONS

Pölsa vs räkfrossa..

image458

Ja ni goa besökare. Nu sitter jag här hemma i min ensamhet och tycker aninges synd om mig själv. Jag är nämligen precis hemkommen från arbetet och Sebastian är på räkfrossa, medans jag fick äta pölsa på jobbet. Nu är jag ingen extrem motståndare av pölsa, det kan faktiskt vara ganska gott ibland. Men fick man välja mellan det och räkor.. Ja ni kan ju gissa vad jag valt!

Pölsa (eller lungmos som det så smaskigt också heter..) är nog en rätt, som jag antar är på väg att dö ut. För inte vet jag så många i min ålder som uppskattar att få detta serverat till middag. Och nu menar jag inte sån där pölsa på korv, utan riktigt hemgjord pölsa. Jag vet att mamma har ett recept på detta i sin lilla kokbok, jag kanske rent utav skall delge er detta recept.

Men nog om detta, vi tar det i morgon, nu skall jag ta mig en av gårdagens cupcakes och njuta åt att jag är ledig i morgon!

0
Kommentera
ANNONS

Underbara vår

Ute skiner den underbara solen och jag är hem några timmar från jobbet. Så nu skall jag gå ut en sväng i den tidiga våren och njuta. Det är bäst att passa på, man vet aldrig när man får se solen igen!
Är inte det här en härlig tid? Man har hela den sköna våren och sommaren framför sig, allt blir ljusare och faktiskt lite lättare!

På senaste tiden har jag märkt en viss ökning av besökare här på bloggen, det vore kul att veta lite mer om er som tittar in här!

Var bor du, hur hittade du hit, ålder ja och så vidare ni vet. Skriv en liten rad om er själva så blir jag väldigt glad!

Ja visst ja, har ni några frågor eller funderingar så är det bara att fråga på!

0
Kommentera
ANNONS

Citroncupcakes

image457

Kvällens skörd av cupcakes ser ni här på en mycket dålig bild. Bra kamera måste införskaffas, nu! Men jag som ser dem i verkligheten kan ju tala om att de är riktigt tjusiga och smakade gudomligt! Frostingen skiftar i gröna och vita nyanser, det hela toppas med en underbart söt prästkrage (eller är det kanske en stor vitsippa!?). Riktigt vårigt och fräscht!

Nu skall jag strax sätta mig vid tv:n med en cupcake och kolla på Grey´s Anatomy. Ljuvligt!

Ca 16 st cupcakes med citronsmak:

2 ägg
2 dl socker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (eller vaniljessens)
juice från ½ citron

Vispa samman socker och ägg. Det skall bli riktigt fluffigt! Sikta mjöl och bakpulver,  vänd sedan försiktigt ned det i smeten, smaksätt med vanilj och citron. Fyll upp formarna till ca hälften. Grädda i 15 minuter på 175 graders värme.

0
Kommentera
ANNONS

Jag gillar verkligen

image456

För mig är dessa ärtor två i ett, för det första är de faktiskt riktigt goda och för det andra så gillar jag starkt zip-låset! Så lätt att sluta påsen (om man inte gör som Sebastian och klipper nedanför zippet, då är påsen helt omöjlig att stänga, jag lovar!)
De smakar ju inte som nyskördade ärtor, faktiskt så är det ju bara just nyskördade som kan smaka så färskt och gott, men för att ha legat i frysen ett tag har dessa helt klart godkänd smak! Precis som med brocolin häller jag bara kokande vatten över dem och låter de stå i ca 5 minuter. Vips så har man smaskiga grönsaker utan att ha behövt koka bort alla nyttigheter, perfekt!

Nu mina vänner skiner solen för fullt och det är bäst att bege sig ut i det kalla, men vackra vädret!

(eget collage med bild från findus.se)

0
Kommentera