ANNONS

Vardagslyx!

image468

Något förvånad blev jag förra veckan när denna tidning damp ned i brevinkastet, att jag för någon månad sedan bestämde mig för att börja prenumerera på tidningen hade jag totalt glömt bort. Sicken trevlig överaskning!
För hur underbart och inspirerande ser inte omslaget ut!? Iallafall blir jag sugen på att ställa till tårtkalas i påsk!  Tidningen har blivit flitigt läst under den gånga helgen och veckan men än har jag några små gobitar kvar, kanske något jag hinner med under den kommande helgen. Vill ni ta en sneakpeak, kolla in här.

Efter att ha sovit några timmar under eftermiddagen har den värsta huvudvärken släppt, men jag känner mig fortfarande lite groggy. Vi får hoppas att skallen känns bättre under morgondagen!

0
Kommentera
ANNONS

Till vardags

image467

Vardagsmat, ett onödigt ont eller helt ok? Ja det beror ju förståss på vad man gör det till. Det bästa sättet för att göra vardagsmaten lite roligare stavas k r y d d o r,  har du bara ett bra basutbud på kryddor hemma kan man göra det mesta.

Ska jag vara helt ärlig så gör jag sällan mina egna köttbullar, det är ju så smidigt och det går så fort med köpta! Smaken från en köpt köttbulle kommer ju tyvärr inte i närheten av en hemrullad.. Men det är där kryddorna kommer in i bilden. Medans du steker på dina mamma scan så är det bara att gå loss med kryddburkarna! En favorit är den klassiska grillkryddan men nu senast fick lite timjan och oregano sätta piff på köttbullarna! En riktig höjdare måste jag säga!

Har du något bra tips på hur man piffar upp maten i vardagen?


Nu är det soffläge som gäller då jag fått en ohygglig migrän under dagen.. Trevlig torsdag!!

0
Kommentera
ANNONS

Skriva, rita, kludda, tänka…

image466

Ordning och reda ja.. Bredvid mig på golvet står en stor kasse från IKEA fylld med massa grejer som skulle bringa mer ordning här på mitt skrivbord. Hyllor, lådor, tidningshållare och massa annat bra att ha. Men de verkar trivas bra där i sin kasse, eftersom de inte hoppar upp och monteras av sig själva!

Men något jag verkligen skulle behöva, är en bra anteckningsbok. För ofta när jag sitter här vid datorn dyker jag på något bra recept eller tips som jag alltid klottrar ned på närmaste pappersbit,  vilket resulerar i att hela lägenheten är full av dessa lappar. Men hade jag däremot en bra och smidig bok att skriva ned allt i, skulle problemet vara ur världen! (förhoppningsvis!) Denna snygga från Ordning och reda skulle passa utmärkt. Men känner jag mig själv rätt har jag antagligen något sött block ligger någonstans, halvskrivet men helt dugligt. Jag har nämligen lite dille på att köpa fina små böcker. Av samma anledning måste jag nog köpa en ny..  Det är ju så underbart att stå och vända, vrida, klämma och känna på små anteckningsböcker!

(eget collage med bild från ordning och reda)

0
Kommentera
ANNONS

Äggande

image465

Det  här kallar jag ett riktigt påskägg!! Slå det ni!

(bild, marthastewart.com)

0
Kommentera
ANNONS

Laxpasta

image464
I helgen gjorde jag en riktigt god laxpasta som jag tror skulle göra sig fint till påsk. För att göra det lite mer påskigt kan man lägga dit några ägghalvor. Färgsprakande, enkel och färsch påsklunch som en härlig kontrast till allt det söta! Är man ingen älskare av lax går det utmärkt att använda kycklingfiléer istället!

Till 4 personer:

4 st laxfiléer
citronpeppar

5 st stora champinjoner
timjan
smör

1 paprika
1 fp  sockerärtor (färska)
1 påse machesallad
1 ask körsbärstomater
4 kokta ägg
1 avokado
creme fraiche
pasta

Krydda laxen med citronpeppar och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. Undertiden, skiva och stek svampen i en klick smör. Krydda med salt och timjan.
Hacka paprika, halvera tomaterna, gröp ur avokadon och blanda ihop med sallad, ärtor och den stekta svampen i en stor skål. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Gör en snabb dressing av olja, citronsaft och några stänk fisksås, blanda detta i salladen.

När pastan kokat klart, blanda den i salladen, lägg genast upp på fina tallrikar. Toppa med laxen skuren i kuber, ägghalvor och några klickar fraiche.

0
Kommentera