ANNONS

Tips

image444

Organisera, planera. Smaka på orden, visst är de ljuvliga? Jag är en sådan person som älskar att göra listor, i huvudet, på kvitton, på små papperslappar, kuvert ja över allt. Ska vi göra något, det spelar ingen roll om det bara gäller en fika på stan och sedan en sväng på mataffären, så planerar jag. Överraskningar är bland det värsta jag vet, för då har inte jag kontrollen. Hemska tanke!
Om jag hade lite mera ork och tid så skulle vårat hem med all säkerhet vara lite mer organiserat också. Men nu är livet för tillfället som det är och jag får leva med att det är lite oreda i skåp och lådor.

Ett skåp som jag tidigare nämnt är vårat kombinerade krydd och medicinskåp, det skulle verligen behöva rensas och organiseras. Där råder det total kaos och man hittar varesig det ena eller andra där. Kanske vore det en idé att följa Marthas tips, genom att sätta personliga lappar på kryddburkarna blir det genast mycket lättare att få ordning och struktur på saker och ting. I morgon skall jag och syster ta en liten tur till IKEA, kanske vore det dags att införskaffa någon form av låda till de diverse medikamenten som trängs bland saltet och oreganon? Har ni något bra tips på förvaring?

Flera smarta tips på hur du enklast organiserar saker och ting i hemmet hittar du här

(eget collage med bildler från marthastewart.com)

0
Kommentera
ANNONS

Söndag

image443
Nu sitter jag här lite lagom nyvaken efter helgens arbete och känner doften av smält ost, varmt bröd och oregano sprida sig genom lägenheten. Älsklingen står nämligen i köket och gör toast åt oss. Riktig mat blir det senare ikväll och då passar det perfekt att få lite gott och varmt i magen vid den här tiden! Det som är så bra med denna rätt, om man nu kan kalla två skivor med bröd och lite pålägg för maträtt, är att det går ju att variera i det oändliga. Anpassa efter vad som finns i kylen, krydda med lite goda kryddor, favorit här är helt klart oregano. Bred ett tunt lager med smör på utsidan så blir de så där krispiga och gyllenbruna, sedan in med dem i smörgåsgrillen några minuter. Mums!

Ur datorns högtalare hör vi de här sköningarna, kanske inte en äkta schlagerlåt, men hur härligt är de inte att de gick vidare till final och Carola får sjunga andra chansen! I helgen var första gången jag tog tog upp telefonen för att rösta och min röst gick faktiskt till ovan nämnda. Larrie alias Headline är nämligen från lilla Sala där jag bor och man skall ju stötta stadens export!

0
Kommentera
ANNONS

Inga biskvier

kommer upp på bloggen idag. Tiden är ibland knapp och det finns mycket annat att hinna med.
Men nu börjar melodifestivalen, så skynda er till soffan så ni inte missar något!

0
Kommentera
ANNONS

Härliga fredag!

image442

Äntligen fredag säger de flesta idag, nu väntar en hel helgs ledighet. Själv skall jag arbeta hela helgen men får då istället några dagars ledig nästa vecka. Idag har jag bakat underbart goda biskvier, bilder och recept kommer under helgen om jag orkar, om inte få ni hålla till godo med tidigare inlägg.
Hur mysiga ser inte dessa koppar från allas våran Martha ut?  Underbara!

Jag har märkt att det är många nya läsare som hittat till bloggen och jag vill önska er alla hjärtligt välkomna! Ja ni andra som har varit med lite längre är självklart mycket välkomna ni med. Vore det inte för er skulle jag ju inte blogga!

Nu skall vi bege oss iväg på kalas innan det är dags för mig att arbeta nattens alla timmar.

0
Kommentera
ANNONS

Krämig kycklingpanna

image441

Mamma mia så gott detta var! Enkelt, få ingredienser, snabblagat och gott, kan det bli bättre än så? Nej jag tror knappast det. Steker man i ordning kycklingen tidigare går detta att sno i hop på mindre än tio minuter, underbar vardagsmat!

Krämig kycklingpanna för tre:

2 kyckllingfiléer
vitlök
citronpeppar
salt

2 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
1 dl mjölk
1 dl kycklingbuljong
basilika
1 nypa socker
citronsaft
1-2 pkt färsk pasta
1 paprika

Gör så här:

Skala och dela vitlöken på mitten, gnid in båda kycklingfiléerna med vitlök. Salta och peppra. Stek tills köttet är genomvitt. Ta ur dem ur pannan och skär dem i mindre bitar. Gör i pannan en sås av mjöl, mjölk, grädde och buljong. Den skall vara riktigt krämig. Koka sedan färsk pasta, jag använde mig av ravioli med spenat idag (därav den gröna färgen). Smaksätt såsen med basilika, citrinsaft och socker. Tärna paprikan.
När pastan kokat klart rör bara ned kyckling, pasta och paprika. Klart!

0
Kommentera