ANNONS

Beroende, jag?

Hur bloggberoende är du? Själv är jag tydligen 78% beroende, för
-ja, jag tänker på saker jag borde blogga om när jag gör andra saker, oftast kör bil eller går
– jag spenderar även en stor tid att kolla runt på många andra fina bloggar
– så gott som dagligen uppdateras bloggen

Nu har jag precis fått färdigt ett gäng cupcakes, de blev ljuvligt söta, chokladmuffin men blåbär och rosa creem cheesefrosting med vaniljsmak och söta flowerpastedekorationer på. Bild kommer senare ikväll eller under morgondagen.

Nu önskar jag er alla en skön kväll!

0
Kommentera
ANNONS

Santa Maria

image426

Nu sitter jag här i soffan och har känner hur den välkända känslan av paltkoma sprida sig genom kroppen. Jag är mätt, proppmätt!
Ikväll provade vi Santa Marias nya tortilla bröd med smak av soltorkade tomater. Här hemma fick det godkännt av oss båda två men det är något med smaken, jag känner igen den från något men kan inte riktigt placera den.
I vanliga fall brukar jag bara äta två bröd men av någon anledning tröck jag i mig tre stycken ikväll, vilket resulterade i detta tillstånd!

500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 påsar Santa Maria Tacokrydda
1 paprika
2 tomater
1 burk mais
2 dl turkisk youghurt
1 avokado

Bryn köttfärsen och hackad vitlök. Rör ned tacokrydda med några deciliter vatten i färsen. Hacka tomat och paprika och lägg i det i pannan. Blanda i youghurten och majs, låt det hela koka ihop några minuter.  Dela och gröp ur avokadon och att ha över färsen.

Värm bröden något innan servering

( eget collage med bilder från Santa Maria)

0
Kommentera
ANNONS

Temligen gott!

image424
I år infaller Fettisdagen tidigt, redan i morgon! Planen jag hade någon stans i bakuvudet var att göra en omgång semlor igår, men eftersom jag hastigt och mycket olustigt blev förkyld fick jag genast stryka detta från planeringslistan. Kanske är orken tillbaka lite senare under dagen, vem vet? (eller så ber jag helt enkelt Sebastian att köpa med sig varsin hem till oss efter arbetet..) Jag hade tänkt att göra dem i miniformat, för hur många orkar egentligen äta upp en hel semla själv utan att må dåligt efteråt?

Någon som många förknippar med semlor är dektektiven Ture Sventon, men han åt temlor året runt som han förvarade i sin temelburk när han var på resande fot. Nog skulle jag kanske tröttna på dessa bakverk om man hade tillgång till dem alltid, men en eller två gånger så här års kan de vara gott!
Så passa nu på i morgon att fira lite extra, det kan vi behöva i februarimörkret!

0
Kommentera
ANNONS

Jag skall måla hela världen lilla mamma

image423

De flesta som har lite koll på vad som är på tapeten gällande inredning har sett att den vita, lantliga trenden sprider sig som en löpeld genom Sverige. I bloggvärlden plopppar det dagligen upp nya bloggare som visar upp sina fina ljusa hem, många springer på loppisar och auktioner, letar på vindar och i gamla bodar för att hitta de perfekta möblerna och inredningsdetaljerna för att sedan ta fram den vita färgen och ett ark sandpapper för att få den rätta stilen, shabby chick.  Och jag förstår dem, för är det inte ljuvligt vackert?

Nu undrar ni säkert varför jag skriver om detta i en matblogg! Jo det är så att även min kära mor har tagit fram penseln där hemma och målar hela världen vit. Bastukänslan, som hon uttrycker det försvinner sakta men säkert i takt med att furu byts mot vitt.
I veckan var jag hem dit och hälsade på, då passade jag på att smyga upp till pysselhörnan och scrappa iordning en burk till henne. På en tag har jag skrivit "Lägg i en slant", alltså ska hon ha den att lägga alla småpengar i som hon sedan kan handla fina saker av på loppis. Om jag får säga det själv blev den riktigt bra.

Jag hoppas att ni alla haft en skön helg, här har förkylningen brutit ut totalt så i morgon blir det att vara hemma från jobbet och kurera sig!

0
Kommentera
ANNONS

Vegetarisk sallad

image421

Visst är den fin, skålen från Cult Designs serie More of Scandinavia? Ni har väl inte missat att de precis öppnat upp deras nya riktigt fina hemsida och att de har en blogg där de visar otroligt fina idéer om hur man kan använda deras produkter?

I veckan gjorde jag en supergod sallad som fungerar precis lika bra som huvudrätt, tillbehör, vegetarisk eller med en bit kyckling i. Allra bäst är ju om man har en sån där tjusig skål att lägga upp det i!
Vi är nu inne i en av årets tråkigaste månader, förutom att lite nära och kära fyller år så är det ju för det mesta allmänt grått och trist. Att vi håller på att bli förkylda här hemma  gör ju inte situationen bättre! Därför är det nu extra nödvändigt att få i sig vitaminer och mineraler så kroppen orkar kämpa på. För mår vi bra inne i kroppen, ja då syns det ju även på utsidan.
Min senaste favorit i frukt/grönt väg är avokado. De är ju så goda och fina nu. Ikväll hottade jag upp min köpta kycklingsallad från igår kväll med ½  avokado, jättesmarrigt!

Härlig vintersallad  till 2:

4 st champinjoner
smör
timjan
citronpeppar
salt

1 avokado
8 körsbärstomater
½ gurka
1 röd paprika
1 påse bladspenat
1 dl valnötter
½ citron

Skiva svampen och stek den i smör. Krydda med timjan, citronpeppar och salt.
Lägg bladspenaten i botten av en skål eller ett stort fat. Skär gurka och paprika i mindre bitar och lägg på dem.
Dela avokadon, gröp ur innehållet och dela det i mindre bitar, halvera körsbärstomaterna. Lägg upp även dem på fatet. Skär citronen i klyftor och grovhacka valnötterna. Lägg på den ljumma svampen och strö över nötterna. Lägg dit citronhalvorna och servera salladen med ett gott bröd till.

(eget collage med bild från cult design)

0
Kommentera