Biscotti


Idag har jag fyllt hela huset med doft av nybakat. När jag var ute och gick fick jag en idé till olika smaksättningar på biscotti, så när jag kom hem var det bara att sätta igång.
Ett gäng biscotti är alltid bra att ha hemma då de står sig länge. Till jul gjorde jag saffransbiscotti, det finns ett gäng kvar i burken och allt som oftast när vår granne Erik är på besök mumsar han i sig en skorpa eller två. Så har man dom bara i en tätslutande burk kan man njuta av dem länge!
Jag har ett bra grundrecept som jag för det mesta utgår ifrån när jag bakar skorpor, sen är det bara fantasin som sätter gränser för vad man smaksätter med. Idag blev det en variant med mörk choklad, kaffe och hasselnötter. Den andra omgången smaksattes med lime, kokos och vit choklad.
Grundrecept biscotti:
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
cirka 7 dl vetemjöl
Vispa smör och strösocker mjukt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda i bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Ha i ev smaksättning och blanda väl. Du kan behöva tillsätta lite mer mjöl om kakdegen blir för kletig. Forma till två längder, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, platta ut dem lätt. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i 20 minuter. Tag ut plåten och skär längderna i centimeterbreda kakor. Vänd dem så de får snittytan upp. Grädda ytterliggare 20 minuter, stäng sedan av ugnen och låt dem torka. Glänta på ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.
Smaksättning 1 lime, kokos och vit choklad
2 limefrukter
2 dl kokos
100 g vit choklad
Dela limen och pressa saften ur frukterna, blanda i den tillsammans med kokos och hackad vit choklad i degen.
Smaksättning 2 mörk choklad, kaffe och hasselnötter
100 g mörk choklad
100 g hasselnötter
2 msk kallt kaffe
Hacka choklad och nötter, rör i det tillsammans med kaffet i degen.
Vilken smak på skorpor tycker du bäst om?
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika Andersson
13 år sedan

Jag brukar göra med lavendel, låter kanske lite parfymigt… Men där blir riktigt gott!! /Erika, Middagsbordet

Linda_-Cupcakesfluffan
13 år sedan

Biscotti är himla gott och det är så lätt att variera dom med olika asmaksättningar

Johääännaaa
13 år sedan

Har aldrig smakat något annat än dem man köper helt naturella! Men det verkar väldigt roligt att göra själv, så jag skall nog testa det!:D
xoxo

Anna
13 år sedan

Åh, de med kokos o lime mååååste jag bar tsta. Jag gjorde de med saffran till jul och de var väldit uppskattade av alla 🙂 Testade sen att göra dem utan saffran men blandade i mörk choklad som smälte sig och saft och rivet skal från en apelsin, oxå mumsigt 🙂
/Barfotaflickan

Marie
13 år sedan

Smaksättningen med choklad, kaffe och nötter kan inte bli annat än supergott 🙂

Katarina
13 år sedan

Så goda 🙂 Jag gillar torkade frukter och choklad i biscotti!

Daniella - BakeCake
13 år sedan

Hej Linnea! Jag vet inte om du också har fått ett liknande mail, men jag fick ett mail från en läsare som berättade att det finns en blogg: http://fashionceleberty.blogg.se/ , som kopierar både bilder och text från bland annat din och min blogg och publicerar på sin blogg som sina egna. Utan att skriva att det är våra bilder, våra texter osv… Jag såg att bland annat dina söta semlor var med. Jag vet som sagt inte om du redan visste det här, men jag tycker att det är hemskt tråkigt och jag blir så arg. Jag har skickat iväg ett mail till henne att hon har tre dagar på sig att ta bort inläggen, annars anmäler jag bloggen. Gjorde jag rätt så? Hur gör du? Du kan ju skicka iväg ett mail/kommentar. Kram Daniella – BakeCake.

Madeleine
13 år sedan

Kommer prova det där receptet!

Karin
13 år sedan

Hej! Jag har gjort dina recept på biscotti många gånger och jag tycker dom är fantastiskt goda! Jag undrar hur länge man kan spara dem innan de blir dåliga? Inte för att det brukar bli några kvar men det vore roligt att veta 🙂
/Karin

outofsweden-blogger
13 år sedan

Hej!
Har länkat till dig i min blogg efter att ha provat ditt underbara kyckling med gorgonzola-recept som jag ändrat lite grann i.

Filippa H.
13 år sedan

Vilka goda smaksättningar! Choklad och hasselnötter har jag testat, men då utan kaffe i – men det låter som en mycket lyckad kombination! Även den andra smaken – mums!

Linda
13 år sedan

Lavendel, pumpafrön, hasselnötter, mörk choklad och mandel brukar jag ha i,blir himmelska!!!

Matilda
13 år sedan

Åh, vad gott med biscotti! Mina brukar ”misslyckas” på ett sätt, för de blir inte så där knapriga och ”hårda” som de på riktigt ska bli, utan de blir mer mjuka och ja, inte knapriga helt enkel! Vad gör jag fel tror du?

Jessica Bengtsson
13 år sedan

Oh vilka underbara biscotti, jag bakar mycket och lagar mycket mat men biscotti har jag aldrig provat faktiskt.
Ätit har jag men inte gjort själv, tror jag ska testa nu 🙂
Ha en skön torsdag.
Kram
Jessica

Tina
13 år sedan

Jag har hittat ett recept på skorpor/biscotti på en annan blogg som jag tycker är jättelätt, och det är så kul att hitta fler smaksättningar. Så dessa ska jag verkligen testa. Själv har jag haft i malen ingefära och haft flingsalt på, även testat med pepparkakskrydda i och flingsalt på. Prova om du inte redan har gjort det 🙂 Superhärlig blogg btw 😀

trackback
13 år sedan

[…] som kommer hem till mitt kök. Här om dagen besökte jag Åhlens och jag kunde bara inte motstå denna söta burk med genomskinligt lock. För någon vecka sedan fyndade jag burkarna ni ser på bilden ovan. Tre tjusiga burkar för 70 […]

A
A
13 år sedan

Äntligen provade jag att baka biscotti, degen var gudomlig till chokladversionen du gjort ovan! Men… den där andra vändan i ugnen i 20 minuter, efter 5 minuter tittade min sambo till dem och konstaterade att de började bli brända. Vad hände där?

Cecilia
12 år sedan

Vilken härlig blogg jag kom till när jag sökte på biscotti med kokos. Dessa ska jag baka idag!
Här finns mycket inspiration till matlagning!
Ha en skön dag!
Kram
Cecilia

Jacqueline
11 år sedan

Hej!
Idag skulle jag baka dessa goda Biscotti med cocos, lime, vit choklad men misslyckades. De blev brända. Sänk gärna ugnen till 175 grader.

Ylva Westin
11 år sedan

Hej,
Bakade igår och tyvärr blev min biscotti brända – i min ugn hade det räckt med 10×10 minuter. Jag får försöka igen…..Såg precis inlägget av Jacqueline som hade samma erfarenhet som mig.

Lisa
9 år sedan

Hej! I mitt recept sänker jag temperaturen till 100 grader när biscottin ska torkas.

Emma
9 år sedan

Testade att göra lime, kokos och vit choklad-varianten men tyvärr blev de brända. 225 grader är alldeles för varmt. Såg att andra recept brukar köra på 175 grader. Dock blev de väldigt goda förutom brännsmaken så bara att testa igen 🙂

no deposit casino
8 år sedan

G6pBZ7 Your style is so unique in comparison to other people I have read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I all just bookmark this blog.

Phantom Full hindi Movie
8 år sedan

We all speak a little about what you should talk about when is shows correspondence to because Maybe this has much more than one meaning.

how to lose 20 pounds fast
8 år sedan

This blog was how do you say it? Relevant!! Finally I ave found something which helped me. Appreciate it!

Bulletproof Coffee weight loss
8 år sedan

Very neat blog.Much thanks again. Keep writing.

foundation repair plano
8 år sedan

Wow, great blog post.Really looking forward to read more. Great.

free social bookmarking sites
8 år sedan

I really like and appreciate your blog article.Really looking forward to read more. Keep writing.

happy diwali pics
8 år sedan

Loving the information on this internet site, you have done great job on the articles.

buy coral frags
8 år sedan

This is one awesome article post. Really Cool.

trackback
8 år sedan

Google
The information mentioned in the write-up are several of the very best out there.

trackback
8 år sedan

muscle labs usa
[…]usually posts some really fascinating stuff like this. If you are new to this site[…]

trackback
8 år sedan

Massage equipment
[…]Here is an excellent Weblog You may Locate Fascinating that we Encourage You[…]

trackback
8 år sedan

vashikaran for love
[…]Sites of interest we’ve a link to[…]

trackback
8 år sedan

آنلاک
[…]just beneath, are quite a few absolutely not connected sites to ours, even so, they’re certainly really worth going over[…]

trackback
8 år sedan

free slot game online
[…]Here is a superb Blog You may Locate Fascinating that we Encourage You[…]

trackback
8 år sedan

paydirt free slots
[…]the time to study or pay a visit to the content material or websites we have linked to below the[…]

trackback
8 år sedan

read this
[…]one of our visitors not long ago recommended the following website[…]

trackback
8 år sedan

my website
[…]Here is a great Weblog You might Discover Fascinating that we Encourage You[…]

trackback
8 år sedan

sims free slots
[…]just beneath, are several totally not related web sites to ours, on the other hand, they may be certainly really worth going over[…]

trackback
8 år sedan

click here to read
[…]that will be the end of this write-up. Right here you will obtain some web sites that we consider you will enjoy, just click the hyperlinks over[…]

trackback
8 år sedan

important source
[…]we came across a cool website which you may well delight in. Take a appear if you want[…]

trackback
8 år sedan

free slots online games
[…]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated information, nevertheless truly worth taking a appear, whoa did one discover about Mid East has got extra problerms too […]

trackback
8 år sedan

85339
[…]Sites of interest we’ve a link to[…]

trackback
8 år sedan

Ball Rings
[…]below you will locate the link to some websites that we consider you’ll want to visit[…]

trackback
8 år sedan

marriage counselor
[…]although internet sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they may be truly really worth a go as a result of, so possess a look[…]

trackback
8 år sedan

ANIBAL
[…]here are some links to sites that we link to mainly because we assume they’re worth visiting[…]

trackback
8 år sedan

Banner Stand
[…]below you will locate the link to some web sites that we assume you’ll want to visit[…]

trackback
8 år sedan

technology
[…]Every after in a when we choose blogs that we study. Listed below would be the most up-to-date web pages that we pick out […]

trackback
8 år sedan

pet micro chips
[…]very couple of web sites that come about to become in depth below, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]

MG 9561

Nästa inlägg

Vaniljglass och kolasås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x