ANNONS

Flygande Jakob

image347

Här om dagen åt vi klssikern Flygande Jakob och det smakade ljuvligt som alltid! Om man googlar efter denna rätt så får man över 72 000 träffar! Så ni kan ju tänkta er hur många varienter det finns! Men, nu tänker jag ge er min och den är mumsig, jag lovar!


Flygande Jakob 4 pers:

4 kycklingfiléer
3 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
chilisås
cayennepeppar
1 nypa socker
salt & peppar

2 bananer
cashewnötter
2 pkt bacon

6 port ris

Gör så här:

Skär ned filéerna i mindre bitar. Stek dem tills de är helt genomvita. Krydda med salt, peppar och ett stänk cayenne. Klipp sönder baconet i mindre bitar och stek på det med. Låt det sedan rinna av på hushålspapper.
Blanda mölk, grädde, chilisås, socker, cayenne, salt och peppar i en bunke.
Bred ut det kokta riset i en ugnssäker form, lägg över kyckling och bacon. Skiva bananen spid ut de tillsammans med nötterna i formen. Häll till sist över gräddblandningen. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

(jag har inte angett några mått för chilisåsen och cayennepepparn då det är lite upp till var och en hur starkt man vill ha, men smaka av vart efter och tillsätt så mycket som passar er!)

(eget collage med bild från tasteline.com)

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Moster Cissi
Moster Cissi
16 år sedan

MMMM – ja tänk så gott det är! Jag brukar ha frästa färska champinjoner ovanpå också – det blir mumsig!

kram!

issa
16 år sedan

vilket sammanträffande,jag lagade det här igår! tyvärr va det bara jag som gillade det i min lilla familj så jag fick 3 matlådor:P men gott va det

Nästa inlägg

Hej mitt vinterland!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x