ANNONS

Nutella cupcakes

Igår gjorde jag äntligen lite cupcakes, det var alldelens för längesedan nu! Dessa fyllde jag med smaskig nutellakräm och toppade med fluffig vaniljfrosting. Tyvärr så klumpade nutellan ihop sig lite, trotts det var de riktigt goda. Men nästa gång skall jag försöka röra ut nötkrämen lite mer.

Ser ni guldformarna jag ställt dem i, 39 kr för 100 stycken på Lagerhaus. Man behöver inte alltid köpa dyra grejer från tårtbutiker, det finns mycket att fynda i vanliga butiker!

ca 12 medelstora cupcakes:

100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl turkisk yughurt
nutella

Vispa smör och socker mjukt med elvispen, ha i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ned det i äggsmeten. Tillsätt youghurten. Klicka ut smeten i formar, blanda ut ca 1 tsk nutella i verje muffin. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

Receptet på frosting hittar du här, byt bara ut kakaon mot vaniljsocker.

Foto: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
carolina
15 år sedan

vilka sötnosar! och nutella som är så gott 🙂

Kinga
15 år sedan

Jättefin header du har vännen, och supersöt blogg på köpet!! o cupcakes e ju beroendeframkallande!

Älskar att surfa runt o kolla bloggar, o så ibland stöter man på fina pärlor som din blogg…=)

Hoppas du haft en bra dag! Kramar Kinga

Ylva
Ylva
15 år sedan

mmmmmm Nutella i cupcakes kan inte bli annat än gott. Hoppas maten och filmen var bra. Vi hörs i morgon

kram mamman

Ann-kristin S
Ann-kristin S
15 år sedan

Dom ser så lyxiga ut 🙂

Matilda
15 år sedan

Vilka gulliga, mums. Fin blogg!

Sophia
Sophia
15 år sedan

Fiiina ! Du är så duktig gumman ! Har din hemsida som startsida sen jag fick igång mitt internet. Älskar att läsa vad du pysslar med ! Imorrn börjar skolan för mig 🙂

Maria
15 år sedan

Lyxigt värre 😀 ser underbara ut

Ellinor
15 år sedan

ÅÅ vilka fina cupcakes!

Ayla
15 år sedan

Hej Linnea, har testat att göra cupcakes med nutella fyllning tidigare och det är svårt att få nutellan god i mitten. Senaste jag gjorde det så klickade jag i nutellan i smeten precis innan jag satte in de i ugnen. Det blev super gott. Idag ska jag o dottern ge oss på det hela igen och jag hoppas att jag denna gång kan dekorera de så fint som du gjort! Jag har haft svårt att få toppingen fin men jag ska testa ditt recept idag…. bilder kommer på min blogg under helgen…

Nästa inlägg

Härliga biffar!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x