ANNONS

Doptårtor

Här kommer bilder på de doptårtorna jag gjorde förra veckan.  Tre stycken blev det och vad de lät som idag av beställaren så var de mycket uppskattade! Sådant är ju alltid roligt att höra. Testade lite nya recept denna gång och jag tror jag hittat en ny favorit, både som tårtfyllning och efterrätt.
  Alla tre har olika smak, den lilla runda är dessutom laktosfri.
Vet ni att det går precis lika bra att göra lemon curd utan smör!? Den upptäckten gjorde nämligen jag när jag stod där och svor över att jag inte köpt något laktosfritt smör. Det får bära eller brista tänkte jag och uteslöt helt enkelt smöret. Och det blev absolut inget fel på den lemon curden kan jag lova!

De andra två tårtorna använde jag samma grund till, nämligen en vaniljmousse. När jag fyllt den ena med moussen blandade jag i blåbär och detta mina vänner blev utsökt! Det skall jag absolut göra och ha till efterrätt någon dag!
Sedan gjorde jag rårörda jordgubbar och hallon (bär + socker) som andrafyllning. Betydligt mycket godare än sylt!

Här kommer receptet på mousse:

250 g kesella vanilj
2 tsk vaniljsoker
3 dl grädde
3 st gelatinblad
ev 250 g bär

Blötlägg gelatinbladen och sjud dom tillsammans med en skvätt grädde i en kastrull tills de smält. Vispa grädden fluffig. Rör ned kesella, vaniljsocker och gelatinen i grädden. Vänd försiktigt i bären. Låt stå i kylen en liten sund. Fyll tårtan eller servera som efterrätt i fina glas!

foto: Linnéas SKafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lina
15 år sedan

Åh, vilka fina! Vilket proffs du är!

Linda
15 år sedan

Vilken superfin inbjudande blogg!

Tårtorna var också fina.

Ha en trevlig kväll.

Tina
15 år sedan

Kanonfina blev de o säkert goda med :P..

Victoria
Victoria
15 år sedan

Vilka jättefina tårtor! Härlig blogg du har!

Karin
15 år sedan

tack så jättemycket!

Birgitta Abrahamsson
Birgitta Abrahamsson
15 år sedan

Vilka fina tårtor. Själv ska jag göra bröllopstårtor till 60 pers till på lördag. Svettigt värre.

Ljuvligt Hemma
15 år sedan

Vad söta dem blev!

Ann-kristin S
Ann-kristin S
15 år sedan

Oj så söta dom blev ,du är bara så duktig

KarinW
15 år sedan

Åh vilka fina tårtor!

Vad mycket du har lagat sen jag tittade in sist!

m.a
m.a
15 år sedan

vad duktig du är ! (:

Marie Falestål
Marie Falestål
15 år sedan

Tårtorna var underbara och utsökta!!

Tack så jättemycket 🙂

Jag hoppas att vi får någon ny anledning att beställa tårtor snart igen….

Josefine
15 år sedan

fina 😀

susanna
15 år sedan

använder du bara mousse i dina tårtor som fyllning? eller har du vaniljkräm eller sylt eller annat oxå?

Anna-Karin
Anna-Karin
15 år sedan

Hejsan

blivit så inspirerad att börja göra tårtor, speciellt nu när min dotter fyller 1 år, men jag udrar över ett bra recept på tårtbottnar som passar just till en enkel tårta med 2 fyllningar (och passar till hösten). Har du något bra tips ?

Malin S
15 år sedan

Det var de sötaste tårtor !! Va duktig du är.

Karolina
15 år sedan

Söta tårtor du gjort 🙂

Chick Downtown Review
13 år sedan

This informal post helped me very much! Bookmarked the blog, extremely great topics everywhere that I see here! I really like the information, thank you.

Nästa inlägg

matsedel v 36

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x