ANNONS

Chocolate Cookies

I söndags fick jag äntligen anledning till att baka. Nu var det länge sedan tid fanns över till det.
Jag har hjälpt min syster med ett projekt under hösten (jag kommer presentera det närmare nästa vecka, ni får bara se en liten glimt nu..) och som en del i det hela så skulle jag baka lite. På bilden skymtar ni ett gäng cupcakes, de får ni se bilder på senare. Förutom cupcaksen så bakade jag även chokladkakor. Dessa la jag i en burk från IKEA och band ett fint band runt. Perfekta presenten att ge bort till någon du tycker lite extra mycket om! Jag gav min burk till mamma (fast burken och bandet var hennes, men hon fick ju kakorna iallafall!)

200 g smör
1 dl socker
1 dl brun farin
2 tsk
pulverkaffe
2 ägg
4-5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
200 g choklad

Blanda smör och socker poröst. Tillsätt äggen under omrörning. Häll i pulverkaffet och blanda tills kaffet löst sig helt.
Rör ihop vetemjöl, havregryn och bakpulver i en separat skål och ha sedan i det. Hacka chokladen och blanda i den. Smeten är nu ganska så lös, därför är det bra om den får stå i kylen minst 30 minuter.

Ta ut hälften utav kakdegen ur kylskåpet. Rulla ut till en jämn rulle och dela denna i mindre bitar. Platta ut dem ganska så tunt på en plåt klädd i bakplåtspapper. Grädda i ca 175 grader i 20 minuter eller tills de fått fin färg.
 När första omgången kakor är klara gör du bara samma med resterande.

Foto: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emelie
15 år sedan

dom ser verkligen goda ut 😀

mamman
mamman
15 år sedan

Kakorna pryder verkligen sin plats här hemma – man vill nästan inte äta upp dom :)men det vore allt lite synd att inte äta då dom smakar mummsegott!

kram mamman

Nadja
15 år sedan

Oj vilken härlig blogg du har! Hittade dig precis och hit kommer jag mer än gärna tillbaka.

Hälsningar Nadja

Stämningsfullt
15 år sedan

Hej!

åh vilken tur att jag hamnade här!! Vilken härlig blogg du har! Jag lägger till dig på bloggkoll 🙂

Ha en bra dag!

kram!

Agneta
Agneta
15 år sedan

ÅÅh, såå goda! Sitter precis och njuter av en nybakad. En till lär lätt slinka ner.

Linruz
15 år sedan

Åh de tilltalar verkligen en sockerråtta som jag. Ser otroligt goda ut.

Sussi
15 år sedan

Skulle passa bra till mitt kaffe som jag dricker just nu!

Sanna
Sanna
15 år sedan

Oj vad gott, tusan jag vill ha men orkar inte baka just nu (och bör kanske inte heller för då slukar jag allt!).

Gunda
Gunda
15 år sedan

Kor mykje pulverkaffe har du i oppskrifta?

JennyW
15 år sedan

Mmm! Ser fantastiskt goda ut! Vilken mysig blogg du har och vilka fina bilder!

Nästa inlägg

Pasta med pestosås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x