ANNONS

Saftglögg

Nu börjar den där behagliga julkänslan sakta men säkert infinna sig. Söndagseftermiddagen spenderades på Sätra Brunns Julmarknad och jag måste säga att jag hittade den perfekta julklappen där. Kan tyvärr inte avslöja vad, då hon som skall få den säkerligen läser detta.

Jag antar att det är fler av mina läsare som precis som jag är små datanördar längst där inne, datorn är alltid på och du kan bara inte låte bli att kolla mailen så fort du går förbi.  Igår när jag satt här vid datorn hamnade jag helt plötsligt på den här sidan, här är många av radiostationerna listade som sänder julmusik. Nu kan det tyckas att detta inte vore något för mig, som redan har 11.8 timmar julmusik på datorn (julnörd eller?). Men jag gillar den här idéen då det blir lite mer variation i musiken. Du hittar svenska som amerikanska och spanska stationer så det är bara att klicka sig runt och snart har man hittat sin favorit!

Nu till det jag egentligen tänkte skriva om, glögg. I år har jag testat att göra egen glögg. Nu sist gjorde jag en typ av saftglögg. Perfekt att ge bort till barnfamiljen, den gravida eller till den som helt enkelt inte dricker alkohol. Förra året var jag på jakt efter en helt alkoholfri glögg, efter mycket letande hittade jag en sort på mataffären. Vilket jag tycker är urdåligt!
Jag valde att göra den på Jokks svartvinbär och lingondryck. Själv tycker jag att smaken blev perfekt, kryddig och inte så där jättesöt (vill du ha sötare, öka mängden socker)!

ca 1 L saftglögg:

1 L Jokk färdigdryck
1 dl socker
2 kanelstänger
1 pomeransskal
ca 15 kryddnejlikor
1 msk hela kardemummakärnor

Blanda färdigdrycken och sockret i en kastrull, detta får nu koka upp under omrörning. Sockret skall smälta. Tillsätt kryddorna och låt det hela småkoka i ca 30 minuter. Stäng av värmen, drycken får sedan stå och dra i ett par timmar, gärna över natten. Sila bort kryddorna och häll upp på en fin flaska.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-kristin S
Ann-kristin S
15 år sedan

Tack för tipset ,jag är själv inte så glad i för mycket alkohol så detta är ett supert förslag

Bitterfitta
15 år sedan

oh lät gott!

Cybertjejen
15 år sedan

Tack för tipset!

Anonym
Anonym
15 år sedan

Åh då ser jag fram emot receptet, jag brukar ju vara här inne ibland;)

Jag fick tips med om att hacka ner chokladbitar i dem så det ska jag testa i veckan!!

Glöggen lät med supergod!!

Önskar dig en fin vecka. Kram

*Sofie*
15 år sedan

Åh då ser jag fram emot receptet, jag brukar ju vara här inne ibland;)

Jag fick tips med om att hacka ner chokladbitar i dem så det ska jag testa i veckan!!

Glöggen lät med supergod!!

Önskar dig en fin vecka. Kram

freespins
8 år sedan

6ulXmq Thanks so much for the article post. Want more.

סמים קשים לקניה
8 år sedan

This blog is without a doubt awesome and diverting. I have picked a lot of handy stuff out of this blog. I ad love to come back again soon. Cheers!

Watch All Latest Bollywood and Hollywood Movies online
8 år sedan

You made a number of good points there. I did a search on the matter and found nearly all people will agree with your blog.

online business coach
8 år sedan

Say, you got a nice blog.Much thanks again. Will read on

Elisha Levi and Omri
8 år sedan

Im thankful for the article.Really thank you!

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2008/12/saftglogg/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2008/12/saftglogg/ […]

trackback
8 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]Every after inside a when we opt for blogs that we read. Listed below are the newest websites that we pick out […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2008/12/saftglogg/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2008/12/saftglogg/ […]

trackback
8 år sedan

3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]here are some hyperlinks to websites that we link to simply because we feel they’re worth visiting[…]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2008/12/saftglogg/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2008/12/saftglogg/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2008/12/saftglogg/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2008/12/saftglogg/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2008/12/saftglogg/ […]

Nästa inlägg

Lucia

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x