ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lasagne

/

Sebastian Niemi-Carlsson


Förra veckan fyllde min kära Sebastian som sagt år och när man har födelsedag, ja då får man bestämma vad man ska äta till middag. Sådana är reglerna!
Högst på Sebastians lista stod lasagne, så detta var vad vi åt till middag. Och jag kan avslöja för er att det kan ha varit den absolut godaste lasagne som tillagats i detta kök. Ja faktiskt den godaste jag någonsin ätit.

Sebastian Niemi-Carlsson



Jag har slutat att stå och göra ostsås att ha mellan varven, istället gör jag en himmelskt god röra på grädde, creme fraiche och mängder av riven ost som jag toppar lasagnen med. Det blir så rysligt gott att man ett par timmar efter middagen står där och äter direkt ur formen. Man dras liksom mot den med en gaffel i handen och detta är en naturkraft man inte kan sätta stopp för!
Att jag för tillfället är väldigt höggravid har faktiskt inte alls med saken att göra, jag lovar!

Linnéas födelsedagslasagne:
600 g nötfärs
1 stor gul lök
1 zucchini
1 dl balsamvinäger
1 fp krossade tomater
örtsalt
peppar
en nypa socker
oregano, timjan, dragon och mejram

3 dl creme fraiche
2 dl grädde
örtsalt
2 dl vällagrad ost/parmesanost
lasagneplattor med basilikasmak

Värm ugnen till 220 grader.
Skala och finhacka löken, skär ner zucchinin i småbitar, stek detta mjukt i en gryta. Tag av detta och bryn köttfärsen, tillsätt balsamvinäger, krossade tomater, örtsalt, peppar, socker och örter. Blanda i lök och zucchini. Låt puttra och smaka av med eventuellt lite mera salt.
Varva köttfärssåsen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Vispa samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häll detta över. Riv osten och sprid ut den i ett jämnt lager. Ställ in formen i nedre delen av ugnen, så inte osten bränns vid. Gratinera i cirka 30 minuter eller tills pastan är genomkokt.
Servera morötter i stavar till.
Den supersnygga formen kommer från Gerbera.
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

218
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00