Glaze

Ja det ät inte bara grillens termometer som påtalar värme, ute blev det riktig sommar över en natt! Sommarkläderna fram, på med solskyddsfaktorn och ut i det fina vädret. Jag måste ju erkänna att dagar som dessa är det riktigt fint att vara hemma och mammaledig.
Som jag förstod är ni många där ute som dragit igång grillsäsongen och idag tänkte jag tipsa om mitt allra bästa recept när det kommer till att grilla.

Jag älskar grillad mat, kyckling, korv grönsaker eller lite fin fisk. Men en riktigt väl grillad bit kött är det inget som slår. När jag bodde ensam åt jag väldigt lite kött och kunde riktigt längta efter att komma hem till mamma och pappa och sätta tänderna i en rejäl köttbit. Av mig blir det aldrig någon vegetarian, det är då ett som är säkert.

 
Att välja recept när man ska grilla är som att snava genom djungeln. Vad ska man ha, marinad, rubbing, glaze, helgrillat, spett eller i skivor? Så många val, men också, så många sommarkvällar. Skriv upp alla recept och tillvägagångssätt du gillar och beta av dom ett efter ett. När sommaren är slut har du garanterat hittat en eller ett par favoriter som kvalar in på listan med sådant man gör om och om igen.
Mitt bästa är att göra en glaze. Perfekt om man kommer på i sista stund att man ska grilla då du bara penslar på grillsåsen undertiden du grillar. Det finns nog lika många recept på marinader och glaze som det finns grillmästare, men här är min favorit.
Glaze, räcker till ca 800 g kött i skivor:
1  dl ketchup
1 lime
1 msk honung
2 tsk liquid smoke
salt
svartpeppar
ev smaksättning, ingefära, vitlök, chili, örter mm.
Blanda ketchup med saften från 1 lime, honung, liquid smoke och generöst med salt och svartpeppar. Ha ev i någon smaksättning. Pensla köttet innan du lägger det på grillen. Pensla sedan köttet på båda sidor ett par gånger under tiden du grillar.
Vad använder du helst? Glaze, marinad eller rubbing?
bild: Sebastian Niemi-Carlsson

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Monsterscircus
11 år sedan

Ja sommertid er grill tid, uhm ser rigtigt lækkert ud!

Camilla
11 år sedan

Jag älskar att göra en marinad med en neutral olja, chipotle (starkt och gott, man får ta efter vad man tål i styrka), några kvistar repad rosmarin, en skvätt japansk soja, en liten skvätt äppelbalsamvinäger också ngn droppe coloritsoja om man vill ha en mörk marinad. Mixa allt till en slät marinad och marinera.. riktigt gott till fläskytterfilé.
Ngt som vi ska göra till helgen kalas.

Catharina
11 år sedan

Jag brukar marinera köttet. Enkelt och gott. Bästa tipset är dock till färdiga frysta hamburgare: låt dem tina någon halvtimme i marinad innan grillning. Nu senast tog vi Texas smokehousesås. Köpta burgare blir lätt tråkiga och smaklösa annars!

Lise
11 år sedan

Hej Linnea! Jag gillar verkligen din blogg, den är toppen! (Nu kan inte jag grilla kött, alls, eller tillaga det heller. Lämnar det till andra som inte lagar det tills det är alldeles för genomstekt/grillat. I vilket fall.) Jag undrar om du har något inlägg med tapas? Eller smårätter för den delen, som är bra att servera som tilltugg vid festligheter. 🙂 Jag har tittat lite i ditt arkiv och sökt men inte hittat något.
Återigen, tack för en toppenblogg, tänk om man hade kunnat äta blogginlägg!

Anna
11 år sedan

Hej!
Undrar bara vad liquid smoke är för nått 🙂
Häls Anna

Ditt namn KarinW
Ditt namn KarinW
11 år sedan

Jag marinerar oftast eller rubbar in kryddor omjag har brådis men nästa gång ska din glaze testas!

no deposit casino
8 år sedan

aQbd0G This is a list of words, not an essay. you are incompetent

trackback
8 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]just beneath, are numerous completely not connected web sites to ours, even so, they are surely really worth going over[…]

trackback
8 år sedan

c8n75s5tsndxcrsfsfcscjkfsk
[…]Here are a number of the websites we advocate for our visitors[…]

trackback
8 år sedan

Title
[…]very few internet websites that happen to be comprehensive below, from our point of view are undoubtedly properly really worth checking out[…]

Grillkväll 6

Nästa inlägg

Ugnsrostad mandelpotatis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x