Vegorätt

vegosvt

2016 fortsätter i hälsans tecken kan jag tycka. Det är många av oss som väljer att leva att leva liv med mindre socker, mindre processad mat, mer grönt och mindre kött. Och passande nog kommer nu Sveriges första helt vegetariska tv-program:Vegorätt

”I varje program får tittaren inspiration till galet god, vegetarisk mat och ett helt nytt sätt att använda olika råvaror på. Programledarna Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn lagar lemonad på björksav, boostar frukosten med nya twister och svänger ihop gröna rätter som alla kan (och vill!) göra. Programmet lovar att vara en inspirationskälla och ögonöppnare, för både vegetarianer, hälsomedvetna och andra nyfikna. Om man som tittare vill laga maten spelar det ingen roll om man har eget trädgårdsland, odlar på fönsterblecket i stan eller köper råvarorna i affären.”

Jag försöker verkligen skära ner på köttkonsumtionen här hemma och har så gjort det senaste året. Eftersom jag älskar att skapa nya recept själv tycker jag det skall bli väldigt spännande att följa denna serie. För jag hoppas att man kan få många tips och idéer på vägen. Jag tittar på extremt lite matlagnings-tv men den här ser jag verkligen fram emot.
Tisdag 19 januari kl 20.30 sänds första avsnittet i TV2, men serien kommer även finnas på SVTplay. En liten tjuvtitt på programmet hittar ni här.

collage med bilder från svt.se, Elenores blogg och Karolines blogg.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mathilda
8 år sedan

Men åh vad bra! Jag vill få in mer vegetariskt här hemma men har verkligen supersvårt att hitta inspirationen…

Charlotte
8 år sedan

Men vad bra att jag kikade in här precis idag, det programmet ska jag absolut se! Här hemma försöker vi skära ner på kött i maten och jag har köpt lite vego-kokböcker men inte hittat ngn bra med ”familjemat” dvs inte massa skumma ingredienser i som barnen inte vill äta 🙂
Du kanske har tips på ngn bra kokbok?
Kram
Charlotte

trackback
8 år sedan

[…] har gått igenom bloggen Det Gröna Skafferiet som drivs av en av programledarna i SVTs nya vegosatsning som har premiär imorgon tisdag. Börjat rensa vindsförråd efter att ha läst det […]

Zuccini 2

Nästa inlägg

Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x