ANNONS
Integritet på Tailsweep

Räksoppa

/


Oj så många ni var som ville ha receptet på denna räksoppa när jag la ut den här bilden på Instagram! Ni vet väl att ni kan följa mig även där?
Det här receptet har nog farit runt här på internet i flera år. Jag tycker själv att det är ett lite fuskigt recept, men det är ett så rysligt enkelt och bra recept på räksoppa. Grejen med den här soppan är att mycket av den goda räksmaken kommer från burken räkost som är i. Så du behöver inte hålla på med fiskfonder och dylikt. För att göra det riktigt enkelt för sig brukar jag använda en burk räkor eller kräftor i lag. Hur smidigt som helst!
Räksoppa
3 stora morötter
spenat ca 150 g fryst
1 klick smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk
5 dl grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
400 g räkost
salt & peppar
dill
1 burk räkor/kräftor i lag
4 ägg
Börja med att skala och riva morötterna grovt. Fräs dem i en klick smör, ha sedan i spenaten. Pudra över mjölet och rör om ordentligt.

Slå på mjölken och grönsaksbuljongen. Låt detta koka ett par minuter. Tillsätt creme fraiche, räkost, salt, peppar och lite dill.  Soppan får nu småkoka tills den börjat tjocknat. Koka äggen och häll av räkorna/kräftorna. Lägg en hög med räkor/kräftor i botten på varje skål. Slå på soppa och lägg i två ägghalvor. Middagen är serverad!
Supermumsigt och riktigt lättlagad vardagsmiddag. Perfekt kalla vinterdagar som dessa!
Soppa är något vi äter väldigt sällan, har du något gott recept att dela med dig av?
bild:Linnéa Seidel

6

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00