Till köket: ny skärbräda

cuttingboard
 
Jag lyssnade på en podd här om dagen där någon listade vad som var viktigt för att lyckas i köket. Med på listan var att ha riktigt bra skärbrädor. Och det är något jag håller med om! Idag är ju inte skärbrädans enda uppgift att vara funktionell, det finns massor av väldigt snygga skärbrädor också. Som inte alls behövs gömmas undan i något skåp utan istället får pryda sin plats upphängd på väggen eller kanske stående eller liggandes på köksbänken.
Hemma i mitt kök har jag tre träskärbrädor som jag verkligen gillar. Dom har jag fått och är gjorda helt efter vilka mått vi ville ha. En stor rackare som är perfekt att lägga upp plockmat på. Eller om man skall hacka stora mängder grönsaker. En lite nättare som jag har står bakom kökskranen och använder flera gånger om dagen och sist en liten fyrkantig skärbräda som är perfekt att skiva upp en paprika på, eller kanske ha till osten.
Sedan har jag ett par helt vanliga plastskärbrädor som jag använder till kyckling och lök. Som tål diskmaskinen bra.
Så hemma hos mig känner jag att skärbrädsparken är helt ok, men jag har under den senaste tiden sneglat på en marmorskärbräda. Den skulle göra sig så fin upphängd på ena väggen. Och den skulle bli en perfekt bricka till ost och annat småplock!
Nr 1 är en svartoljad skärbräda i mangoträ.
Nr 2 är en träskärbräda som finns i två storlekar men enkel upphängning.
Nr 3 är en plastskärbräda som också finns i två storlekar med snyggt handtag i rostfritt stål.
Nr 4 är en snygg skärbräda i marmor.
Sen får vi ju inte glömma vinterns snackis, Per Morbergs nätta skärbräda på 10 kg som kostar nästan 4000….
Vilka skärbrädor har du hemma och gillar bäst?
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Räksoppa

Nästa inlägg

Räksoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x