Chokladskålar

chokladskålar
Efter att ha bjudit både på förrätt och varmrätt känner jag nu att det är hög tid för desserten. Och idag tycker jag vi lyxar till det lite med chokladskålar. Låter det svårt och krångligt att göra? Inte alls, jag lovar. Allt som behövs är vattenballonger, choklad och lite, lite tålamod. Men om du innehar dessa tre saker, så lovar jag att vem som helst kan fixa de här chokladskålarna på ett litet kick.  Sedan kan du servera vad du helst gillar i de här ätbara skålarna. Några kulor av favoritglassen kanske? Eller som här, en härlig fruktsallad med en klick grädde och riven choklad på toppen!
chokladskålar-2
 
Skålarna är väldigt enkla att göra, men se till att använda vattenballonger och inte vanliga. Det blir en mycket bättre, nättare skål av vattenballongen.
Chokladskålar, 4 st:
200 g choklad av valfri kakaohalt
4 st vattenballonger
Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i micron. Ha upp chokladen i en hög smal skål/tillbringare. OBS! Se till att chokladen inte är för varm när du doppar ballongerna i den. Blås upp ballongerna till önskad storlek och doppa ballongerna, en i taget, ett par gånger så att chokladen täcker botten på ballongen och en bit upp på kanterna, lagom högt upp så du får en portionsskål. Placera ut ballongerna på en bricka med bakplåtspapper. Chokladen kommer att rinna ned lite och bilda som en fot för chokladskålen att stå på. Låt stå svalt tills chokladen stelnat helt.
Stick hål på ballongen och låt all luft sakta pysa ut. Det kan ta en stund för ballongen att släppa från kanterna, men ta det bara lugnt och låt det ta sin tid. Det är lätt astman bli ivrig och försöker pilla bort ballongen, men då kan skålen spricka. Tag ur ballongen och fyll chokladskålen med massa godsaker. Jag hade blåbär, hallon, blodapelsin och melon. Till det en klick lättvispad grädde.
Ett perfekt avslut på en alla hjärtans dag-middag!
bild:Linnéa Seidel

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Allahjärtans

Nästa inlägg

Fredagssvep

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x