ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kanelbullesockerkaka

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Fredagar är jag och pojkarna hemma och lediga. Känns himla lyxigt att tjuvstarta helgen en dag tidigare! Idag började vi dagen med lite bakande. Axel tyckte kanelbullar vore gott att baka medan jag inte alls kände för att dra igång storbak denna lediga dag. Så vi kompromissade lite. Vi bakade nämligen en kanelbullesockerkaka istället. Det doftade precis som nybakade kanelbullar i hela huset. Underbart!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hur underbart är det inte att få baka i pyjamasen på morgonkvisten!? Fick himla bra hjälp av både Axel

Photographer: Sebastian Niemi Ca


och Isac med att mäta upp alla ingredienser och så klart skrapa ur den sista smeten ur bunken.

Photographer: Sebastian Niemi Ca



Jag kikade runt lite efter något bra recept, men det slutade med att jag gjorde en egen variant. Har aldrig bakat med gräddfil i sockerkaka förut, men den här blev riktigt saftig och god! En kaka som absolut är värd att baka!


Kanelbullesockerkaka:
175 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk nymortlad kardemumma
1/2 dl strösocker
4 msk kanel
smör och ströbröd till formen
Vispa smör och socker mjukt, rör i äggen, ett i taget, ha i gräddfilen. Blanda alla torra ingredienser och rör i dom lite i taget. Smörj och bröa en sockerkaksform. Pudra lite kanel i botten av formen. Ha i cirka hälften av smeten i formen. Strö över socker och kanel. Häll över resten av smeten. Grädda i cirka 50 minuter i 175°C i nedre delen av ugnen.
Både pojkarna och jag gav denna kaka alla tummar upp!
bidl:Linnéa Seidel

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00