Våffeldagen

våfflor
 
I morgon är det inte bara långfredagen och ledig dag för många, det är även våffeldagen! Som jag tidigare sagt så älskar jag de här temadagarna. All lite extra lyx och firande man kan få in i vardagen är så välkommet. Om det så bara är att man går och köper mazariner och fikar lite extra med på mazarinens dag, som för övrigt infaller den 13 mars.
Men på fredag är det då våffeldagen, en felsägning eller dialektal förändring av ordet vårfrudagen. Alltså Maria bebådelsedag. Den infaller alltid 25 mars och i år lyckas den turligt nog hamna just på långfredagen. Kanske är det läge att fira in dagen och påskledigheten med våfflor till frukost? Eller till lunch? Eller mellis? Eller som efterrätt kanske?
Hur man nu än väljer att fira denna dag, så bör den firas med att äta våfflor.
Känner du att påsken kommer vara fylld med sötsaker och mycket snabba kolhydrater? Testa då att göra bovetevåfflor. Där hittar du även ett finfint recept på chiasylt. En klar favorit hos mig!
Har du färgat alla ägg du köpt hem? Lugn, här har du ett fantastiskt recept på våfflor utan ägg.
Men här kommer så ett klassiskt recept på våfflor. För att få de sådär extra frasiga, lägg dom inte på hög, utan ät upp dom genast eller låt dom ligga på galler tills de serveras. Då behåller de frasigheten!
Våfflor 8-10 st

125 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
kallt 3 dl vatten
Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman mjölk, vetemjöl och ägg. Tillsätt bakpulver.  Rör sedan i vattnet och smöret, blanda tills du får en jämn smet.
Hur firar du denna härliga dag? Och vilken är din favoritvåffla?
bild:Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] ut är ett helt klassiskt recept på våfflor. Äts dom som efterrätt gillar jag att ha på en klick vispad grädde och […]

Silltårta

Nästa inlägg

Silltårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x