Drömrulltårta

Drömrulltårta
 
Idag tar vi och kikar lite i arkivet och hittar den här tjusiga drömrulltårtan! Hur smaskig ser inte den ut va!
Jag är fortfarande hemma och vabbar idag, men med betydligt mycket piggare barn. Så om ingen feber kommer under dagen så blir det förskola i morgon!
Ena sekunden leker de så fint med sina bilar för att nästa vara i fullt bråk. Så nu tror jag vi klär på oss och går ut i det fina vädret istället. Det brukar vara det bästa får bråkiga, understimulerade små pojkar det.
 
Rulltårta är ju en sådan där fiffig grej att baka. Det går fort och är väldigt enkelt. Och kan dessutom varieras i det oändliga!
Det enda som kan vara lite trixit när du gör en rulltårta, det är att få pappret att lossna från baksidan. Men precis som med biskvierna så är fukt lösningen. Pensla bakplåtspappret med vatten så är det lätt att lossa pappret och rulltårtan går inte sönder. Ett annat tips är att låta hela rulltårtan vila i kylen minst 30 minuter innan de skall skäras upp, då blir det mycket enklare att skära fina skivor.
Drömrulltårta:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, mins 5 minuter. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vispa bort alla klumpar med hjälp av en ballongvisp. Vänd försiktigt ner detta i äggsmeten. Rör till en jämnt smet. Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i 175 grader i 5-8 minuter.
Ha upp strösocker på ett bakplåtspapper och stjälp upp den varma kakan på pappret. Pensla kakans papper med lite vatten så lossnar det enklare. Lägg över långpannan och låt kakan svalna. Gör under tiden smörkrämen.
Smörkräm:
150 mjukt smör
3 dl florsocker
1 knivsudd vaniljpulver
1 äggula
Rör smör och florsocker mjukt, tillsätt vanilj och äggula och rör till en len kräm. Bred detta över den avsvalnade kakan. Rulla ihop kakan så du får skarven neråt. Rulla in tårtan i bakplåtspapper och låt vila i kylen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pizzaugn

Nästa inlägg

Pizzaugn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x