ANNONS
Integritet på Tailsweep

Glass

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Vilka helt fantastiska dagar det har varit sista tiden! Strålande sol och bara hur underbart som helst ute. Och vad kommer med denna säsong, jo ett stort sug efter glass!
Jag tror jag har tre eller fyra olika sorters formar att frysa in glass i hemma, så jag har inga ursäkter alls till att inte göra egen glass. Ja förutom den där ökända latheten som slår till ibland.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Det fina med den här hemgjorda glassen är att den fungerar precis lika bra som mellanmål. Då den inte är full med massa socker utan enbart är gjord på jordgubbar, lime, lite honung, vaniljpulver och turkisk yoghurt. Fiffigt va? Det är inte varje dag man säger åt barnen att ta en glass till mellis i solen 🙂
Jag har som tur är kvar av förra sommarens fantastiska jordgubbar som vi plockat själva. Fast det nu är många månader de legat i frysen luktar och smakar jordgubbarna fortfarande sött, solmoget och väldigt mycket jordgubbe. Det gör ju så klart att glassen blir extra god!

Photographer: Sebastian Niemi CaDet blev hur fint som helst att använda pappersugrör som pinnar till glassen. Men helt omöjligt att äta. Så jag rekommenderar å det starkaste att inte använda det. Kör på en trä-glasspinne eller de som följer med glassformen istället! Men snyggt på bild blev det ju 🙂
Här kan man ju variera med frukt och smak i det oändliga. Yoghurten sötade jag lite med honung och så smaksatte jag den med vanilj och lime.. Jordgubbarna går ju bra att byta ut mot i princip vilken frukt eller bär som helst. Mango, hallon eller varför inte blåbär? Mums, mums!


Hemgjord glass på pinne 6 st:

jordgubbar
ca 3 dl fet yoghurt (tex turkisk)
1 tsk vaniljpulver
saft från 1 lime
honung efter smak
Börja med att mixa jordgubbarna till en slät puré. Ha i cirka hälften av limesaften och lite honung. Blanda sedan yoghurt, limesaft, vanilj och honung i en skål. Varva jordgubbspurén och yoghurten i glassformar, stick i glasspinnar och frys in minst tre timmar.
Spola gärna lite varmt vatten på formarna för att glassen ska släppa lättare!

Andra hemgjorda recept på hemgjord glass hittar ni här:
Nice cream
Melonglasspinnar
Frozen yogurt
En frozen yogurt till
bild:Linnéa Seidel

6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00