Sötpotatis

sötpotatis
 
Hej alla,
Spritter det i er också så fort solen skiner och fåglarna börjar kvittra!? Och visst blir man sugen på att ta fram grillen. Dock känner jag att det är dags att hitta på lite nya tillbehör i år. Sötpotatis är något vi ofta ätit de sista åren just till grillat, det är ju så gott! Men jag tänkte att det finns ju så mycket annat gott att göra än just de sötpotatishalvor jag brukar fixa.
Så den här gången tänkte jag att lite bakad potatis, fast år 2016 och inte 1996 borde funka. Himla enkelt och väldigt gott!  Sötpotatis är ju ganska sött, därför passar det utmärkt med en liten syrlig limedressing att ringla i den ugnsbakade sötpotatisen.
Den syrliga limedressingen, lite salt, ärtskott och goda tomater blev en perfekt kombination måste jag säga! Sötpotatis passar lika fint till kött som fågel eller fisk tycker jag.
Här har jag listat ett helt gäng goda sallader som även dom passar fint nu när grillsäsongen drar igång!
Bakad sötpotatis, 4 port:
4 sötpotatisar
2 dl turkisk yoghurt
saft från 1 lime
flingsalt
körsbärstomater
ärtskott
1 avokado
Tvätta potatisarna och nagga dom lätt med en gaffel. Lägg dem på en plåt och baka i ugnen i 200°C i cirka 1 timme. De ska vara helt mjuka. Låt potatisarna svalna något. Skär ett snitt i varje sötpotatis och tryck med hjälp av tummar och pekfinger i botten och tryck så att potatisen öppnar sig.
Blanda samman yoghurt, lime och salt. Ringla detta i sötpotatisen. Skär tomater i klyftor och lägg i tillsammans med ärtskott. Skär ett par skivor avokado och lägg på varje. Servera till en god grillad köttbit, en bit fisk eller lite kyckling.
Vad äter du helst till grillat?
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Matkasse.se

Nästa inlägg

Matkasse.se

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x