ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rabarberkaka

/
rabarberkaka-2

Photographer: Sebastian Niemi Ca


I denna ljuva rabarbertid..
Alltså är det inte underbart när rabarbern ploppar upp och man kan göra den första rabarberpajen eller rabarberkakan?! Mina två rabarberplantor jag har står lite dumt till, så jag brukar få vänta på mina rabarber. Men nu när vi kom hem efter semestern på Cypern hade de minsann kommit upp rejält! Så det var bara att börja skörda!

rabarber

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag har märkt att rabarbersäsongen är på gång, för här på bloggen söks det efter rabarberrecept som aldrig förr!
Här kommer en lista på fler härliga rabarberrecept:
Rabarbermuffins med havregrynssmul ligger högt i topp.
-Men missa inte receptet på rabarberpaj
-Eller receptet på rabarbersaft!
-Har ni testat rabarbergröt? Det är himla gott!
-Kanske små mini-pajer med rabarber och jordgubb?

rabarberkaka

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Men nu till receptet på denna rabarberkaka. Själva grundreceptet är ett riktigt gammalt recept. Nämligen från Sebastians gamelmormor Ragnhild. Och från början är det en äppelkaka. Men jag har provat att byta ut äpplena mot både rabarber, hallon och päronhalvor. Och det blir lika gott varje gång!! Förutom att kakan blir väldigt god så är den superenkel att göra och det är väldigt få ingredienser i den. Hur bra är inte det liksom!
Så ut och plocka lite rabarber, om du inte själv har finns det säkert någon vänlig själ som delar med sig av sina, dom växer ju som ogräs!
Rabarberkaka:
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smält smör
ett gäng stjälkar små fina rabarber
strösocker
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.

Rör i mjölet tillsammans med det smälta smöret. Blanda till en jämn smet. Bred ut i en form, det blir en ganska trög smet (smöra och bröa eller klä med bakplåtspapper). Skär rabarbern i tunna strimmor och placera ut över smeten. Strössla socker över.
Grädda i 180 °C i 25-30 minuter. Låt hellre kakan bli för kladdig än torr.
bild:Linnéa Seidel

2

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00